Het Nederlandse Rode Kruis

30 juli 2006
Rolstoelers swingen tijdens Zomercarnaval

Deze zaterdag namen voor het eerst jongeren met een handicap deel aan het Zomercarnaval. Met een beetje hulp van Rode Kruis-vrijwilligers dansten ze heel Rotterdam door. Zij maakten deel uit van de groep Fruits of Freedom van Taktika en werden begeleid door jonge vrijwilligers van het Rode Kruis.

Prachtige outfits
Om 10 uur stond de eerste deelnemer al in de startblokken. Servet: "Sorry dat ik zo vroeg ben, maar ik kan haast niet wachten, ik heb er zo veel zin in!" Er werd her en der nog wat geschminkt en versteld aan de prachtige outfits. Daarna trok de kleurrijke parade door de straten van Rotterdam, toegejuicht door het massaal toegestroomde publiek.

Deelneemster Ludmira genoot met volle teugen in haar prachtige kostuum. Al die mooie praalwagens en de enthousiaste reacties van het publiek, ik voel me net een koningin! lachte Ludmira. Ook de acrobatische bewegingen van Hüseyin wekten de belangstelling van de toeschouwers. Hüseyin in reactie op al deze aandacht: Ik vind het belangrijk om te laten zien, dat je met een handicap ook mee kunt doen aan dit soort evenementen!

Om nooit te vergeten
Ook de jonge Rode Kruis-vrijwilligers kijken met veel enthousiasme terug op deze bijzondere dag. Sanne: Ik vond het heel erg leuk om mee te doen en te zien hoe de gehandicapten met volle teugen genoten. Volgend jaar ben ik graag weer van de partij! Vrijwilliger Erwin sluit zich bij Sanne aan: Ik moet zeggen dat het een dag was om nooit te vergeten.

De deelname werd mede mogelijk gemaakt door Canon.