ABN AMRO

Amsterdam, 31 juli 2006

ABN AMRO bereikt principe-overeenkomst over verkoop Bouwfonds


· Bouwfonds vastgoed- en assetmanagementactiviteiten naar Rabobank
· Met SNS REAAL is een letter of intent getekend voor de verkoop van de vastgoed financieringsactiviteiten

ABN AMRO maakt vandaag bekend dat zij een principe-overeenkomst heeft bereikt voor de verkoop van de vastgoed- en assetmanagementactiviteiten van Bouwfonds aan Rabobank voor EUR 845 mln. Het betreft de onderdelen: Bouwfonds Property Development, Bouwfonds Asset Management, Bouwfonds Fondsenbeheer, Rijnlandse Bank en Bouwfonds Holding.

Verder heeft ABN AMRO een `letter of intent' getekend met SNS REAAL voor de verkoop van Bouwfonds Property Finance voor een bedrag van circa EUR 840 mln. Partijen verwachten voor het einde van het derde kwartaal 2006 overeenkomst te bereiken over de definitieve voorwaarden.

Beide transacties zijn onder voorbehoud van goedkeuring van de relevante toezichthoudende instanties en ondernemingsraden en worden naar verwachting voor het einde van het jaar afgerond.

ABN AMRO verwacht, na het nemen van voorzieningen voor risico's en kosten gerelateerd aan beide transacties, een netto opbrengst aan de verkoop over te houden van tenminste EUR 350 mln. ABN AMRO zal, totdat de transacties zijn afgerond, de resultaten van Bouwfonds in haar verlies- en winstrekening verantwoorden. Deze zullen in mindering worden gebracht van de uiteindelijke boekwinst, na afronding van de transacties. De `risk weighted assets' van Bouwfonds bedragen aan het einde van het tweede kwartaal EUR 12,4 bn.

Wilco Jiskoot, lid van de Raad van Bestuur zei: " We zijn tevreden over het feit dat we twee solide kopers hebben gevonden voor deze activiteiten. We zullen ervoor zorgen dat de eigendomsoverdracht zo goed mogelijk verloopt, waarbij we uiteraard rekening zullen houden met de belangen van alle betrokken partijen."

ABN AMRO kondigde op 14 december 2005 aan dat ze van plan was om Bouwfonds, een 100% dochteronderneming, af te stoten. De bank beschouwt de hoofdactiviteiten van Bouwfonds - vastgoedontwikkeling, vastgoedfinanciering en het beheer van vastgoedfondsen - als niet-kernactiviteiten die onvoldoende aansluiten bij de strategie van ABN AMRO. Deze strategie is gericht op het middensegment van de markt.

Niet inbegrepen in deze transacties zijn Bouwfonds' hypotheekactiviteiten. Deze zijn op 1 januari 2006 samengevoegd met de hypotheekactiviteiten van ABN AMRO in Nederland.

Perscontacten: 020-6288900
Investor Relations: 020-6287835


---- --