Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Vier auto's betrokken bij aanrijding

Voorst, 31-07-2006 o Bij een aanrijding op de doorgaande weg, de Rijksstraatweg in Voorst zijn vrijdagmiddag (28/7) twee vrouwen licht gewond geraakt.

De aanrijding gebeurde omstreeks 15.20 uur toen een 28-jarige man uit Terwolde rijdend in de richting Zutphen te laat in de gaten had dat het verkeer voor hem stil stond. Hij trachtte nog naar links uit te wijken en botste frontaal op de auto van een 65-jarige Zutphenaar. Zijn even oude vrouw raakte gewond en samen met het andere slachtoffer, een 22-jarige Zutphense, werd zij per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Door de klap van de aanrijding schoot de auto van de Terwoldenaar tegen de auto voor hem en deze op zijn beurt tegen de daarvoor staande auto. De eerste auto die hij raakte werd bestuurd door een 27-jarige Zutphenaar en zijn partner liep rug en nekletsel op. De laatste auto die werd aangetikt was van en 33-jarige man uit Empe.

De rijbaan was volledig geblokkeerd en het verkeer werd, in eerste instantie met hulp van publiek, omgeleid. Nadat de eerste inzet voorbij was namen agenten de verkeersregelende taak over, want de stremming duurde tot 18.00 uur. Dit was in verband met het onderzoek door de verkeersongevallendienst en de berging van de voertuigen na afloop. De brandweer verleende hand- en spandiensten.