Ingezonden persbericht


NEC Philips Unified Solutions bereikt de Microsoft Gold Certified Partner Status

Hilversum, 31 augustus 2006 - NEC Philips Unified Solutions (NEC Philips) is vanaf heden officieel Microsoft Gold Certified Partner. Nadat NEC Philips recentelijk aankondigde haar unified communications portfolio uit te breiden met Microsoft Live Communications Server (LCS) heeft ze het hoogste certificeringniveau behaald binnen het partnerprogramma van Microsoft.

De status van Microsoft Gold Partner biedt relaties van NEC Philips de zekerheid dat ze nog efficiënter en doeltreffender ondersteund worden bij implementaties van door NEC Philips geleverde bereikbaarheidsoplossingen. Daarnaast kan NEC Philips door de certificering gebruik maken van ondersteunende materialen van Microsoft, onder andere op het gebied van ontwikkeling, training en marketing. Hierdoor is nog sneller in te spelen op de behoeften uit de markt.

De samenwerking tussen beide organisaties combineert Microsoft's gedegen ervaring en expertise op het gebied van desktop applicaties met de real-time communicatieoplossingen van NEC Philips. Deze krachtige combinatie verhoogt de efficiency en productiviteit van de diverse medewerkers en afdelingen in organisaties aanzienlijk.

Edwin Diender van NEC Philips, verantwoordelijk voor de alliantie met Microsoft: 'We waren erg gebrand op het verkrijgen van de juiste status binnen Microsoft en zijn zeer verheugd met deze Microsoft Gold Certified Partner status. Het is een erkenning van de kennis en kunde van NEC Philips en een bevestiging van de intensieve en kwalitatief hoogwaardige samenwerking tussen beide organisaties'.

NEC Philips introduceerde vorige maand met Microsoft Live Communications Server (LCS) een compleet unified communications concept dat alle communicatiekanalen als IM, telefonie, conferencing, video en e-mail volledig integreert in een uniforme omgeving waaraan eveneens presence management is toegevoegd. De oplossing is verder uit te breiden met een naadloze integratie van bestaande bedienposten, contact centers, CRM en workflow applicaties in combinatie met SIP-DECT en GSM berichtenverkeer. En dat in zowel de eigen als in elke willekeurige andere installed base.

Over NEC Philips
NEC Philips Unified Solutions (NEC Philips) is de leverancier van innovatieve bedrijfscommunicatieoplossingen die de verschillende technologieën binnen alle typen organisaties, van welke omvang dan ook, samenvoegt tot één effectieve contactoplossing. Om dit te realiseren gebruikt NEC Philips naast eigen producten ook oplossingen van derden. Opgericht in 2006 als resultaat van een Joint Venture van NEC Corporation en Royal Philips Electronics, heeft het bedrijf meer dan 50 jaar ervaring in het leveren van bedrijfscommunicatiesystemen, applicaties, netwerken en diensten aan klanten over de hele wereld. Via een wereldwijd netwerk van verkooporganisaties, distributeurs en VARs verleent NEC Philips diensten aan haar klanten. NEC Philips koestert een bedrijfscultuur waarbij toewijding aan klanten, flexibiliteit en deskundigheid centraal staan. Voor meer informatie www.nec-philips.com .

Over Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software, diensten en Internettechnologie voor privé en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan diensten en producten - waaronder softwareoplossingen voor snel en flexibel zakendoen. Deze zijn ontwikkeld om mensen en organisaties nu en in de toekomst meer mogelijkheden te bieden voor toegang tot de informatie die zij nodig hebben, ongeacht op welke plaats, op welk moment en met welk apparaat. Voor meer informatie www.microsoft.nl/press .

Microsoft en Windows zijn hetzij gedeponeerde handelsmerken hetzij handelsmerken van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere merk- en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectieve houders.

###

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

NEC Philips Unified Solutions
Bert van Koelen
Tel: +31 35 689 14 45
Email: bert.van.koelen@nec-philips.com

Of:

Text 100 BV
Marlous Westra
Tel.: +31 20 530 43 47
Email: marlous.westra@text100.com