NOVA

31-07-2006

Situatie in Qana
Het Israëlische bombardement op het apparte-mentencomplex in het Zuid-Libanese Qana waarbij tientallen vrouwen en kinderen omkwamen, lijkt een omslag in het bijna drie weken oude conflict tussen Hezbollah en Israël. Vanuit Qana bericht verslaggever voor de Wereldomroep Hans Jaap Melissen over de situatie in de stad die tien jaar eerder ook al doelwit van een Israëlische aanval was.

Verder een reportage over een Libanese familie die al dertig jaar in Nederland woont. Vlak na het bombardement had het gezin contact met een nichtje in Qana.

Staakt-het-vuren alweer gestaakt
Het bloedbad in Qana lokte in de hele wereld felle protesten uit. Ondanks de aankondiging van een bombardementspauze voerde de Israëlische luchtmacht vandaag toch weer een aanval uit - naar eigen zeggen om de grondtroepen in het grensgebied te beschermen. Midden-Oosten-correspondent Ankie Rechess doet verslag vanuit Tel Aviv en Amerika-correspondent Twan Huys staat voor het VN-gebouw in New York.

Verder in de studio een gesprek met Midden-Oosten deskundige Bertus Hendriks en generaal-majoor buiten dienst Frank Van Kappen. Van Kappen onderzocht de Israëlische beschietingen op Qana in 1996 waarbij tien VN-medewerkers omkwamen.

Presentatie: Clairy Polak

(Onderwerpen onder voorbehoud)


----------
NOVA / Den Haag Vandaag
Ma t/m vr: 22.20-23.00 uur Nederland 3
Zaterdag: 22.09-22.40 uur Nederland 3
Herhaling na middernacht