3 e persbericht van maandag 31 juli 2006

Berichten uit de regio

Eindhoven, 31-07-2006

Eindhoven: Politie houdt man aan na openlijke geweldpleging

Maandag om 12.55 uur heeft de politie op de Leenderweg een 25-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man zou even daarvoor betrokken zijn geweest bij een mishandeling in een woning aan de Edelweisstraat. Daar drongen drie mannen de woning van een 40-jarige vrouw binnen en zij mishandelden haar. Op aanwijzing van getuigen kon een van hen, de 25-jarige man, even later aangehouden worden. De twee anderen moeten nog aangehouden worden. De vrouw is ter observatie in het ziekenhuis opgenomen. Zij heeft enkele verwondingen aan het hoofd en mogelijk een hersenschudding. De aanleiding voor de mishandeling is niet bekend.

Eindhoven: Politie houdt man met gestolen autos aan

Op een garagepleintje bij de Stephensonstraat hield de politie maandag om 15.30 uur een 21-jarige Eindhovenaar aan. Politiemensen troffen de man daar aan in een garagebox waarin twee gestolen Volkswagens Golf stonden. De autos zijn in beslag genomen en de man is voor verder onderzoek ingesloten. Een getuige sprak de politie aan met de mededeling dat een man zich op het pleintje verdacht gedroeg.

Best: Politie controleert op snelheid

De politie heeft maandag tussen 14.20 en 16.25 uur op de Oirschotseweg een snelheidscontrole gehouden. Van de 1112 passanten reden er 174 harder dan de toegestane 50 km/u. De hoogste snelheid was 83 km/u.

Veldhoven: Fietster gewond bij verkeersongeval

Een 73-jarige Veldhovense vrouw is maandag rond 15.30 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Patrijs Heikantsepad (fietspad). De vrouw fietste over het Heikantsepad en werd op de kruising aangereden door een personenauto die bestuurd werd door een 62-jarige vrouw uit Riethoven. De automobiliste gaf de fietster geen voorrang. De fietster is met een hoofdwond, en mogelijk een gebroken bekken en gebroken ribben in het ziekenhuis opgenomen.