Ingezonden persbericht


'Deventer vormt decor voor Kelderkunst 2006'

Beginnende kunstenaars uit verschillende disciplines krijgen ook dit jaar weer de kans om zich te presenteren op het jaarlijkse Kelderkunst-festival in Deventer. Het gratis toegankelijke festival vindt plaats van donderdag 3 t/m zondag 6 augustus. De karakteristieke oude binnenstad, de stadskelders en de IJsselkade vormen het decor voor een vierdaagse expositie. Daarnaast worden er twee theaterdagen, een dichtersavond, een dichtersroute en twee muziekavonden georganiseerd.

Bands, dichters, muzikanten, theatermakers, beeldende- en andersoortige kunstenaars uit Deventer en regio bevolken enkele karaktervolle kelders, een buitenpodium, een theaterschip en de straten van het Deventer centrum. Dit alles in het weekend van de Deventer Boekenmarkt, de grootste van Europa.

Deventer profileert zich steeds nadrukkelijker als cultuurstad. Kelderkunst geeft beginnende professionele kunstenaars de kans om zich te presenteren voor een groot publiek. Voor de letterlijke ondergrondse vorm van het evenement (het gebruik van kelders) is gekozen om metaforisch aan te geven dat het hier gaat om kunstenaars die op het punt van doorbreken staan.

Meer informatie over dit festival kunt u vinden op www.kelderkunst.nl. U kunt ook bellen met projectcoördinator Erik Schippers: 06 29 333 560.

EINDE PERSBERICHT

Noot aan de redactie:
Gebruik van de bijgeleverde foto mag alleen met vermelding van de fotograaf: René Jannink

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Erik Schippers, projectcoördinator Kelderkunst 2006: 06 29 333 560

Eveline Mos, publiciteit: 06 26 208 519
John Denekamp, publiciteit: 06 45 536 989
info@kelderkunst.nl