Ingezonden persbericht

Quote Components nieuwe distributeur LG Electronics

LG breidt distributiekanaal voor monitoren en optical storage uit

Almere, 3 augustus 2006 - LG Electronics, producent van consumentenelektronica, heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Quote Components, distributeur van computerproducten voor zowel het bedrijfsleven als de consumentenmarkt. Het partnerschap van Quote Components en LG Electronics betekent voor LG een forse uitbreiding van het distributiekanaal voor monitoren en optical storage producten.

LG Electronics levert binnen het onderdeel Information System Products (ISP) producten voor zowel de zakelijke gebruiker als de consument. De productlijn bestaat onder andere uit hoogwaardige design LCD computermonitoren en optical storage producten zoals interne en externe DVD-branders.

"Quote Components is een bekend en gerespecteerd distributeur in Nederland, deze samenwerking is voor ons weer een extra stap op de Nederlandse markt. Hierdoor bieden we nog meer partijen de mogelijkheid om met het productaanbod van LG in aanraking te komen", aldus Han Hagedoorn, Sales Director ISP van LG Electronics.

George Walter, Product Manager van Quote Components: "De partnership met LG Electronics geeft onze klanten nog meer mogelijkheden op het gebied van monitoren en opticals. Wij zien volop mogelijkheden met onder andere hun LCD touch screens en de ontwikkelingen rondom high definition content. Met LG worden we niet alleen completer maar houden we tevens de juiste balans in ons portfolio."

Over Quote Components
Quote Components is met haar twintigjarig bestaan 's Nederlands oudste zelfstandige distributeur in computerproducten en levert aan dealers en resellers die actief zijn in de B2B markt en/of consumentenmarkt. Het bedrijf fungeert als een van de drie OEM distributeurs van Microsoft producten op de Nederlandse markt. Tevens is Quote Components officieel distributeur van andere fabrikanten. Naast de distributieschappen zet Quote sinds enkele jaren ook succesvol een eigen PC-merk in de markt; Q-Motion genaamd. Samen met meer dan honderd dealers, bedrijven zij hier marketing mee, zoals het uitbrengen van een landelijke flyer en het ontwikkelen van eigen POS materiaal.

Over LG Electronics
LG Electronics is een van de grootste producenten van consumenten elektronica en mobiele communicatie ter wereld. 77 Dochterondernemingen bieden werk aan meer dan 72.000 mensen wereldwijd. LG Electronics is 's werelds grootste producent van CDMA handsets, air conditioners voor particulier gebruik, optical storage apparaten en home theatre systems. LG Electronics is onderverdeeld in vier bedrijfsonderdelen: Mobile Communications, Digital Appliance, Digital Display en Digital Media en heeft een wereldwijde omzet van ruim 35 miljard dollar (geconcolideerd 45 miljard dollar).