Laatste publieke kabelbedrijf verkocht

Cnv publieke zaak

Laatste publieke kabelbedrijf verkocht

Met de verkoop van Essent Kabelcom aan investeerders Cinven en Warburg Pincus is het laatste grote kabelbedrijf, gefinancierd uit publieke middelen, overgegaan naar de markt. Vakbond CNV Publieke Zaak is tevreden met de keuze voor de nieuwe investeerders, die aangeven de huidige arbeidsvoorwaarden te willen respecteren.

Eerder dit jaar verwierven de investeerders al Multikabel en Casema. De verwachting is dat de samenvoeging van Multikabel, Casema en Essent Kabelcom op termijn enkele honderden arbeidsplaatsen zal opleveren. CNV Publieke Zaak accepteert geen gedwongen ontslagen.

'We willen met Cinven en Warburg Pincus afspraken maken over de werkgelegenheidsontwikkeling, aldus Theo Quist, bestuurder CNV Publieke Zaak. CNV Publieke Zaak zit als cao-onderhandelaar aan tafel bij Multikabel en Essent Kabelcom. Naast de werkgelegenheidsontwikkeling, moet de huidige cao overeind blijven. Quist: 'Wij zijn van mening dat de werknemers er niet op achteruit mogen gaan. De cao Kabel en Telecom is een marktconforme cao.
Gezien de positieve intenties van de nieuwe investeerders gaat CNV Publieke Zaak er vanuit dat dit geen problemen zal opleveren.