PERSBERICHT

Sport1 verwerft live tv-rechten Engelse Championship en League Cup


- Ook tv-uitzendingen Schotse Premier League voortgezet -

Amsterdam, 3 augustus 2006 ­ Digitale televisiezender Sport1 heeft voor een periode van drie jaar de live televisie-uitzendrechten verworven van de Engelse Football League Championship en League Cup. Met de andere Engelse tv-rechten zoals de Premier League en de FA Cup brengt Sport1 een allesomvattend aanbod voor de liefhebber van Engels voetbal. Ook heeft Sport1 de samenwerking voortgezet om topwedstrijden uit de Schotse Premier League tot het einde van het seizoen 2007/08 live uit te zenden.

Sport1 zal totaal 38 live wedstrijden per seizoen uit `The Championship' en 12 live wedstrijden uit `The League Cup' gaan aanbieden. The Championship heeft de status van een van Europa's meest attractieve en minder door de commercie gedomineerde voetbalcompetities voor de pure liefhebber. Na de Premier League is The Championship de tweede competitie in Engeland. Aan het einde van het Championship-seizoen promoveren de nummers 1 en 2 direct naar de Premier League. De nummers 3 t/m 6 spelen de play-offs met uiteindelijk de finale op Wembley. De winnaar hiervan zal ook naar de Premier League promoveren. De finale wordt gezien als een van de hoogtepunten van het jaar in het professionele voetbal in Engeland.

Met de verwerving van deze rechten completeert Sport1 het aanbod van Engels voetbal en kan de voetballiefhebber per seizoen live genieten van de volgende Engelse competities:
- The FA Premier League (370 wedstrijden, 20 clubs)
- The FA Cup (25 wedstrijden)

- The Championship (maximaal 38 wedstrijden, 24 clubs)
- The League Cup (maximaal 12 wedstrijden).

Sport1 beschikt over de mogelijkheid om bij gelijktijdig gespeelde wedstrijden tot 7 extra kanalen te gebruiken voor uitzending. Hierdoor heeft Sport1 de mogelijkheid om per seizoen live 445 wedstrijden (circa 10 per week) Engels topvoetbal uit te zenden. De kijker krijgt zelf de mogelijkheid de meest interessante wedstrijden uit te kiezen.

Daarnaast zal Sport1 volgend seizoen uit de Schotse competitie de zogenaamde `Old Firm' matches weer live uitzenden. Dit betreft de vier spectaculaire wedstrijden tussen de aartsrivalen Celtic en Glasgow Rangers.

Sport1
Sport1 is een betaal-TV zender van chellomedia, de Europese content en digitale services-divisie van Liberty Global, Inc. Sport1 is een 24-uurs sportzender met een breed scala aan live sport. Deze zender biedt maximaal acht sportkanalen tegelijkertijd waardoor de kijker zelf kan beslissen welke wedstrijd hij volgt. Het aanbod van Sport1 omvat alle belangrijke Europese voetbalcompetities, evenals de UEFA Champions League, de Engelse FA Cup en de Copa Libertadores. Ook zijn hockey, basketbal, honkbal, darts, golf en tennis te zien. Sport 1 biedt vanaf juni ook een HDTV-zender zonder extra kosten aan. Kijkers kunnen Sport1 ontvangen door een abonnement af te sluiten bij een kabelbedrijf of aanbieder van satelliettelevisie. Website: www.sport1.nl

Contactpersonen
Voor meer informatie en fotomateriaal/screenshots kunt u contact opnemen met:

chellomedia Communications
Michiel Gosens
Tel. 020-778 9684
Email: communications@lgi.com


---- --