Politie Hollands Midden

Datum: 3 augustus 2006

Sassenheim Aanhouding na omtrekken verkeersgeleider

De politie heeft donderdag 3 augustus rond 02.00 uur op de Zandslootkade een 19 jarige jongen uit Sassenheim aangehouden. De politie kon de jongen aanhouden dankzij het optreden van een burger. Deze zag dat een verkeersgeleider - een rioolbuis gevuld met zand met daarin een verkeersbord - door drie jongens omver werd getrokken, daardoor dwars over de rijbaan kwam te liggen en gevaar opleverde voor het wegverkeer. De man uit Sassenheim waarschuwde de politie en wist één van de jongens over te dragen aan de agenten. De verdachte werd later in de nacht weer op vrije voeten gesteld. Hem wacht een proces-verbaal. De politie zoekt nog naar de twee andere jongens. De rioolbuis werd door de agenten van de weg verwijderd.

Leiden Aanhoudingen op Stationsplein De politie heeft in de nacht van woensdag 2 op donderdag 3 augustus onafhankelijk van elkaar drie mannen op het Stationsplein aangehouden. De eerste aanhouding vond plaats om 23.00 uur, een 20 jarige man uit Glubczyce (P) zorgde voor overlast op het station. Een beveiligingsmedewerker had de man gevraagd het station te verlaten waaraan hij niet voldeed. Agenten hebben de man nogmaals gevraagd het station te verlaten, omdat hij hier vervolgens ook niet aan voldeed werd hij aangehouden. De tweede aanhouding vond plaats om 01.50 uur. Een 34 jarige Leidenaar werd aangehouden omdat hij een 32 jarige Leidenaar in zijn gezicht had geslagen. Daarna had hij ook nog een 42 jarige Leidenaar in zijn gezicht geslagen. Beiden deden aangifte van mishandeling. De aanleiding van de ruzie was een meningsverschil, de mannen kenden elkaar. Vroeg in de ochtend, rond 04.50 uur, hield de politie een 37 jarige man uit Leiden aan. De man wordt ervan verdacht samen met een andere man een 43 jarige Leidenaar te hebben mishandeld. De mannen kenden elkaar, een duidelijke aanleiding voor de mishandeling kan nog niet worden gegeven. De verdachte wordt in de loop van de ochtend gehoord. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de tweede verdachte.

Nieuwveen Aanrijding met een staartje

De politie heeft op woensdag 2 augustus rond 17.00 uur hulp veleend bij een aanrijding op het Nieuwveens Jaagpad. Een 46 jarige racefietser uit Hoogmade zag daar een stilstaande aanhangwaagen met open klep over het hoofd en reed er tegen aan. Met letsel aan hoofd en been werd hij overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. Terplaatste stelde de politie vast dat er rode diesel uit de aanhangwagen op het wegdek lekte. Een nader onderzoek leerde dat de diesel weglekte uit een vat die lag in een roestige en niet geheel dichte lekbak. De lekkage was niet voorzaakt door de aanrijding. De brandweer kwam terplaatse om het vat recht op te zetten en het wegdek tot en met de Aarweide schoon te maken. De brandweer kreeg daarbij assistentie van de gemeente. De politie heeft een 22 jarige medewerker van een bedrijf uit Harmelen van wie de aanhangwagen was daar gesproken en zal tegen het bedrijf proces-verbaal op maken voor overtreding van de milieuwetgeving.

Nieuwerkerk a/d IJssel Getuigen van aanrijding gezocht De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk duidelijkheid kunnen geven over de toedracht van een aanrijding op de kruising Kerklaan met de Schielandweg. De aanrijding gebeurde op dinsdag 1 augustus rond 14.45 uur. Twee auto's bestuurd door 63 jarige automobilist uit Zoetermeer en een 44 jarige automobiliste uit Moordrecht kwamen op de kruising met elkaar in botsing. Een 12 jarig dochtertje van de vrouw uit Moordrecht liep nekletsel op en werd voor onderzoek vervoerd naar een ziekenhuis. Het is de politie tot op heden niet duidelijk geworden hoe de aanrijding heeft kunnen gebeuren. Beide bestuurders verklaren namelijk bij een groen verkeerslicht de kruising te zijn opgereden. Eén van hen moet rood licht gehad hebben. De politie hoopt dat getuigen hier meer duidelijkheid over kunnen geven. In dat geval wordt ze gevraagd contact op te nemen met de politie in Nieuwerkerk aan den IJssel via 0900-8844.

--- einde berichten ---
---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --