Politie Groningen

Donderdag 3 augustus 2006

Vandaag zijn er 9 persberichten

Provincie Groningen, 03-08-2006

Veendam: man rijdt onder invloed

De politie heeft woensdagnacht op de Beresteijnlaan een 36-jarige man uit Veendam aangehouden voor rijden onder invloed. De man werd in de auto van zijn vader gecontroleerd. Hij bleek geen rijbewijs bij zich te hebben en daarnaast roken de dienders alcohol bij de bestuurder. De verdachte werd meegenomen naar het politiebureau. Bij de fouillering bleek dat de Veendammer een zakje met hash bij zich had. De sofdrugs werden direct in beslag genomen. Ook werd duidelijk dat de verdachte in de auto had gereden terwijl zijn rijbewijs ongeldig was verklaard. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd geconstateerd dat de man 1,25 promille alcohol in zijn bloed had. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De auto van zijn vader werd voor nader onderzoek in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Stadskanaal: vrouw botst tegen boom

Een 45-jarige vrouw uit Ter Apel is woensdagavond op de Provincialeweg N366 bij een verkeersongeval zwaar gewond geraakt. De vrouw was met haar auto in de berm terecht gekomen. Zij raakte vervolgens de controle over het stuur kwijt en botste frontaal tegen een boom. De brandweer wist het slachtoffer uit haar benarde positie te bevrijden door de auto met zwaar gereedschap open te knippen. Het slachtoffer werd met letsel aan het bovenlichaam naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage en een analyse gemaakt.

Winsum: vrouw gewond bij aanrijding

Een 77-jarige vrouw uit Nijmegen is woensdag bij een ongeval op de Provincialeweg N361 gewond geraakt. De vrouw wilde met haar auto de Provincialeweg oprijden. Zij verleende hierbij geen voorrang aan een 29-jarige automobiliste uit Wehe den Hoorn. Door de aanrijding raakte de Nijmeegse gewond. Zij moest voor behandeling naar het ziekenhuis worden gebracht. De Wehe den Hoornse bleef net als haar twee kinderen ongedeerd. Wel kregen beiden een troostbeer van de politieagenten. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt. Beide autos werden zwaar beschadigd afgesleept.

Groningen: Stadjer aangehouden voor poging diefstal

De politie heeft woensdagavond op de Korreweg een 39-jarige man uit Groningen aangehouden voor poging tot diefstal. Door getuigen was gezien dat de verdachte met een tegel had geprobeerd het slot van een fiets open te breken. De Stadjer kon op grond van een goed signalement worden ingerekend. De man wordt daarnaast verdachte van een inbraak in een auto, die hij in februari van dit jaar zou hebben gepleegd. De verdachte werd ingesloten. Hij zal vandaag worden gehoord.

Groningen: fietser gewond na botsing

Een 17-jarige jongen uit Groningen is woensdagnacht op de kruising Kardingerplein, Oosterhamrikbaan en de Huizingermaar gewond geraakt bij een verkeersongeval. De jongen verleende op zijn fiets geen voorrang aan een 40-jarige taxichauffeur uit Groningen. Door de aanrijding liep de jongen een hoofdwond op. Hij werd met zijn letsel naar het ziekenhuis gebracht. Uit onderzoek kwam naar voren dat de jongen tijdens het ongeval geen verlichting heeft gevoerd. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Groningen: diefstal koperdraad en gereedschap

De politie heeft woensdagochtend in een sloopkantoorpand aan de van Kerckhoffstraat drie mannen aangehouden. De drie verdachten uit Groningen van 40, 42 en 46 jaar waren in het perceel bezig om allerlei leidingen weg te knippen en zagen. Ze hadden daarbij diverse gereedschappen bij zich, zoals ijzerzagen, betonscharen en glassnijders. In het slooppand trof de politie een aantal tassen met koperdraad en thermoskranen aan. De verdachten zijn meegenomen naar het politiebureau en daar voor verder onderzoek ingesloten.

Groningen: dealers aangehouden

Op de Beneluxweg heeft de politie woensdagavond drie verdachten aangehouden voor drugs- en dealactiviteiten. Agenten zagen het drietal, een 34-jarige vrouw uit Groningen, een 36-jarige Stadjer en een 30-jarige man uit Schiedam, in een auto rijden. De dienders wisten dat zij zich bezighouden met drugsdeals. Bij controle van de auto troffen agenten ongeveer 900 gram cocaïne in de auto aan. De verdachten werden meegenomen naar het politiebureau en ingesloten.

Groningen: autodief gepakt

Op de Sontweg heeft de politie woensdagnacht een 37-jarige Groninger aangehouden met een gestolen auto. Agenten zagen de man op de Bornholmstraat bij de tippelzone staan. De man verwijderde de achterbank uit zijn auto en gooide deze in de bosjes. Hierna ging de man er in de auto vandoor. Navraag leerde dat de auto eerder deze week in Groningen was gestolen. Na een korte achtervolging konden de agenten de Stadjer klemrijden op het bedrijventerrein aan de Bornholmstraat. De verdachte is ingesloten.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft woensdag op verschillende locaties snelheidscontroles gehouden.

Zevenhuizen, Hoofddiep (N979): aantal geregistreerde voertuigen: 375, aantal overtredingen: 9, hoogst gemeten snelheid: onbekend, snelheidslimiet: 50 km/uur.

Marum, Parallelweg: aantal geregistreerde voertuigen: 80, aantal overtredingen: 15, hoogst gemeten snelheid: 122 km/uur, snelheidslimiet: 80 km/uur.

Winschoten, autosnelweg A7: aantal geregistreerde voertuigen: 1266, aantal overtredingen: 56, hoogst gemeten snelheid: 100 km/uur, snelheidslimiet: 70 km/uur in verband met wegwerkzaamheden.

Veendam, Beneden Oosterdiep: aantal geregistreerde voertuigen: 1529, aantal overtredingen: 87, hoogst gemeten snelheid: 87 km/uur, snelheidslimiet: 50 km/uur

Doezum, Provincialeweg N980: aantal geregistreerde voertuigen: 234, aantal overtredingen: 21, hoogst gemeten snelheid: 68 km/uur, snelheidslimiet: 50 km/uur

Leek, Lindensteinlaan: aantal geregistreerde voertuigen: 389, aantal overtredingen: 24, hoogst gemeten snelheid: 84 km/uur,
snelheidslimiet: 50 km/uur

Groningen, Rijksweg: aantal geregistreerde voertuigen: 2448, aantal overtredingen: 204, hoogst gemeten snelheid: 83 km/uur, snelheidslimiet: 50 km/uur