Politie Drenthe

Donderdagmorgen

Assen, 03-08-2006

Politie zoekt getuigen
ZUIDLAREN De politie is op zoek naar getuigen van een op woensdagmiddag gepleegde aanrijding. Hierbij reed een 21-jarige automobilist uit Zuidlaren over de Wilhelminalaan in de richting van de Emmalaan. Voor deze bestuurder reed een zwarte volkswagen, type golf 4 waarvan het kenteken vermoedelijk begint met 98. Beide bestuurders moesten aan het eind van de Emmalaan wachten voor het fietspad omdat het verkeerslicht op de Annerweg op rood stond. Toen de voorste auto enige meters optrok remde de bestuurder plotseling zonder enige noodzaak. Kennelijk deed hij dit met de handrem want de remlichten brandden hierbij niet. De 21-jarige bestuurder botste hierna tegen de achterzijde van zijn voorganger die hierna snel weg reed in de richting van Schuilingsoord. Getuigen/betrokkene kunnen zich melden via 0900-8844. (06-167607)

Aanrijding met letsel
DROUWENERMOND Woensdagmiddag raakten op de kruising van de Drentse Mondenweg met de Zuiderblokken twee autobestuurders gewond. Een 62-jarige bestuurder uit Wildervank die over de Drentse Mondenweg reed kreeg geen voorrang van een 31-jarige bestuurder uit Stadskanaal die over de Zuiderblokken reed. De bestuurders werden overgebracht naar het Refajaziekenhuis in Stadskanaal. (06-167569)

Inbraak in woning
EMMEN Werd er op woensdag ingebroken in een woning aan de Mr. J.J. Willingestraat. Door een raampje naast de achterdeur te vernielen kon men binnenkomen. De buit bestaat uit geld en een dvd-speler. (06-167583)

Inbraak in school
EEXT Tussen 21 juli en 2 augustus werd er ingebroken in een school aan t Witzand. De buit bestond uit computerapparatuur en een digitale camera. Tevens was er inbraakschade aan een toegangsdeur en een uitzetraam. (06-167534)

Politie houdt vechtersbazen aan
AALDEN Op een vakantiepark aan het Aelderholt heeft de politie woensdagavond twee broers uit Lekkerkerk, 15 en 17 jaar oud, aangehouden. De jongens worden er van verdacht een 15-jarige jongeman uit Borne te hebben mishandeld. Op aanwijzing van het slachtoffer en getuigen konden de verdachten worden aangehouden en ingesloten. De politie stelt een onderzoek in. (06-167625)

Politie houdt treinreiziger aan

ASSEN Woensdagmiddag werd een 23-jarige Groninger op aanwijzing van medewerkers van de NS op het station aan het Stationsplein aangehouden. De man had in de trein de 49-jarige hoofdconducteur zonder enige reden bedreigd, beledigd en mishandeld. Hij kreeg een dagvaarding. (06-167530)

Politie treft hennepplanten aan
ASSEN In en buiten een woning aan het Rhonepad trof de politie woensdag 18 hennepplanten aan. De planten van de 37-jarige eigenaresse werden inbeslaggenomen en vernietigd. Na overleg met het Openbaar Ministerie kreeg de verdachte een geldboete van 100. (06-166745)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ron Reinds: 0592 36 1280