Gemeente Lingewaard


Binnentuin blijft in trek bij opening Huissense Dag foto huliding Linsey Verhagen

De binnentuin van het gemeentekantoor is na drie jaar afwezigheid weer helemaal terug als openingslocatie van de Huissense Dag. Tal van genodigden en braderiebezoekers kwamen afgelopen maandag naar de officiële opening tijdens de dertigste editie.

Burgemeester Paul Peters verzekerde de aanwezigen dat deze 'prachtige en sfeervolle binnentuin' tijdens de Huissense dag voortaan in beeld blijft voor de officiële opening en informele ontmoetingen. Buiten had Lingewaard een informatiestand ingericht waar vele belangstellenden op af kwamen om te zien hoe Lingewaard de burger informeert.

Huissen staat centraal bij de eerste dag van de Nijmeegse Fietsvierdaagse. De burgemeester benadrukte dat Lingewaard blij is met Huissen als etappeplaats. Hij was dan ook erg tevreden met het initiatief van Stinase om een kunstwerk te laten vervaardigen dat symbool staat voor de fietsvierdaagse. 'De vrouw op de fiets krijgt mogelijk een plaats tegen de gevel van Albert Heijn.

Een evenement als de Huissense Dag kan alleen slagen met hulp van een groot aantal vrijwilligers. Een van die vrijwilligers is Toon Dicker van stichting Stinase die zich al 30 jaar inzet voor de Huissense Dag. Voor burgemeester Peters aanleiding om hem tijdens de openingsceremonie in het zonnetje te zetten.

Huldiging
Een aantal aanwezigen was speciaal naar de binnentuin gekomen voor de huldiging van Linsey Verhagen. De judoka uit Huissen won afgelopen juni in het Hongaarse Miskolc de Europese titel tot 17 jaar. Burgemeester Peters was bijzonder ingenomen met de prestaties van de zestienjarige. ,,Judo is mij niet vreemd. Ik weet dat je voor zon kampioenstitel heel veel getraind moet hebben. De burgemeester noemde Linsey dan ook een voorbeeld voor de Lingewaardse jeugd. De succesvolle judoka werd verrast met de gouden speld van de gemeente Lingewaard.

Bericht geplaatst op 3 augustus 2006