AutoRai

Nieuwe Toyota RAV4 nu ook als Van leverbaar

(8/3/2006)
Met de in januari geïntroduceerde nieuwe RAV4 zorgde Toyota voor een ware âRavolutionâ in het zakelijke segment. Niet alleen vanwege de uiterst scherpe prijsstelling, maar ook door de krachtige en zuinige
2,2 liter D-4D dieselmotoren, het hoge prestatie- en veiligheidsniveau, de prettige rijeigenschappen en de rijke standaarduitrusting. De komst van de RAV4 Van zal die positie alleen maar verstevigen.
Om tegemoet te komen aan de vraag vanuit de markt, ontwikkelde Toyota op basis van de nieuwe RAV4 een versie op grijs kenteken. Uiterlijk is de RAV4 Van nagenoeg gelijk aan de gewone versie, aangezien een verhoging van het dak niet nodig is en de blinderingspanelen in glass look zijn uitgevoerd. Dankzij een beklede, volledige tussenwand, die op de B-stijl geplaatst is, is de laadruimte veilig afgesloten van het passagierscompartiment. Bijzonder daarbij is dat de tussenwand voorzien is van deformatiedelen, zodat de functie van de curtain airbags volledig in tact is gebleven.

Alle uitvoeringen van de RAV4 zijn als Van leverbaar. Het programma start met een voordelige basisversie en loopt via de Linea Terra en Linea Sol tot de zeer luxe Executive.

Het motorenpalet bestaat uit de 2.0 16v VVT-i met 112 kW (152 pk) en 2 versies van de soepele, krachtige en zeer zuinige D-4D motor. De 2.2 D-4D levert 100 kW (136 pk) en een koppel van 310 Nm, terwijl de 2.2 D-4D D-CAT Clean Power goed is voor 130 kW (177 pk) en maar liefst 400 Nm koppel. De dieselversies zijn voorzien van een handgeschakelde 6-versnellingsbak.

De standaarduitrusting van de RAV4 Van staat op hoog niveau. Meest interessante versie is de Linea Sol, die is voorzien van onder meer climate control, een wisselaar voor 6 CDâs, een knieairbag, het Integrated Active Drive System, Hill-start Assist Control, lichtmetalen wielen (17-inch), elektrisch inklapbare buitenspiegels en een gekoeld dashboardkastje. Zaken als een full map DVD-navigatiesysteem, lederen bekleding en 18-inch wielen zijn eveneens leverbaar. Tegen een meerprijs van 832 euro (exclusief BTW) is de Business Edition leverbaar, die is voorzien van een turn by turn DVD-navigatiesysteem voor heel Europa.

De Toyota RAV4 Van is er als 2.0 16v VVT-i voor prijzen vanaf 21.000 euro. De 2.2 D-4D Linea Terra is er voor prijzen vanaf 23.750 euro terwijl de Linea Sol met die motor voor 25.750 euro op de prijslijst staat. De 2.2 D-4D D-CAT Clean Power is er als Linea Sol of als de zeer complete Executive, voor prijzen van respectievelijk 27.100 euro en 29.100 euro. Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW en BPM en inclusief 3 jaar fabrieksgarantie, 12 jaar carrosseriegarantie en 3 jaar Toyota EuroCare. De Toyota RAV4 Van is nu te bestellen.

BedrijfsautoRAI.nl
Graag jouw mening over autorai.nl
Open Lieverdedealer.nl in een nieuw venster