Politieberichten Eemland noord, 10.15 uur

Utrecht, 03-08-2006

Bestuurder verdwenen na ongeval

SOESTERBERG In de nacht van woensdag op donderdag 3 augustus vond omstreeks 00.30 uur op de rotonde bij de Amersfoortsestraat, de Banningstraat en de Verlengde Tempellaan een eenzijdig ongeval plaats. Volgens getuigen reed het voertuig in de richting van Huis ter Heide toen deze op de rotonde de middenberm raakte en vervolgens over de kop sloeg. Toen de politie bij het ongeval aankwam, bleek de bestuurder het voertuig in onbekende richting te hebben verlaten. De politie onderzoekt de identiteit van de bestuurder en de toedracht van het ongeval.

Fietser gewond

SOEST Donderdagmiddag rond 12.15 uur vond op de Clemensstraat een ongeval plaats waarbij een 15-jarige fietser gewond raakte. De jongen uit Soest fietste uit een brandgang tussen twee woningen de weg op waar op dat moment een personenauto aankwam. De 48-jarige bestuurster uit Soest kon niet meer op tijd remmen en schepte de jongen. De jongen werd met een vermoedelijke hersenschudding naar het Lichtenberg ziekenhuis gebracht.

Verdacht pakket bleek loos alarm

BAARN Donderdagavond omstreeks 19.30 uur werd de politie gewaarschuwd dat in een stilstaande trein op het station van Baarn een verdacht pakket was gevonden. De machinist werd door passagiers gewezen op een onbeheerde koffer met daarop diverse audiokabels in zijn trein. Uit veiligheidsoverwegingen werd het station ontruimd totdat een bomverkenner van de Politie Utrecht kon constateren dat het een onschuldige koffer betrof. Het station werd omstreeks 21.15 uur weer vrij gegeven. De koffer zal aan de rechtmatige eigenaar worden teruggegeven.

Inbrekers op heterdaad betrapt

BUNSCHOTENSPAKENBURG In de nacht van dinsdag op woensdag vond omstreeks 04.00 uur een poging tot inbraak in een winkel aan de Molenstraat plaats. Getuigen hadden breekgeluiden gehoord en na onderzoek in de omgeving kon de toegesnelde politie drie personen in een voertuig op de Wulp aanhouden. In het voertuig werd inbrekerswerktuig aangetroffen. De drie verdachten, een 19-jarige man uit Nijkerk, een 30-jarige man uit Putten en een 47-jarige man uit Bunschoten-Spakenburg zijn voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De politie onderzoekt de zaak.