Politieberichten Utrecht stad, 10.30 uur

Utrecht, 03-08-2006

Man raakt ernstig gewond

UTRECHT Een 37-jarige man uit Utrecht is donderdag 3 augustus omstreeks 00.40 uur ernstig gewond geraakt. De man liep bij een brand op zijn kamer op de tweede verdieping van een pand aan de Vaartserijnstraat, zeer zware brandwonden op.

De brandweer had het vuur snel onder controle. In eerste instantie werd het slachtoffer vervoerd naar het UMC, maar kort daarna overgebracht naar het brandwondencentrum te Rotterdam. De forensische opsporingsdienst stelt een onderzoek in naar het ontstaan van de brand.

Bestuurster bekeurd voor diverse overtredingen

UTRECHT Een 37-jarige automobiliste uit Zeist is woensdag 2 augustus omstreeks 22.15 uur betrapt op het rijden onder invloed. Het rijgedrag van de bestuurster was surveillerende politiemensen opgevallen.

Zo reed zij met een snelheid van ongeveer 70 km/u over de Nobelstraat, reed zij door rood licht op de kruising met de Maliesingel. Op het Wilhelminapark kon de vrouw gecontroleerd worden. Zij had alcohol gedronken. Na de ademanalyse op het bureau bleek dat de vrouw 550 ug/l alcohol in haar lichaam te hebben. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie zoekt bestuurder

UTRECHT De politie stelt een onderzoek in naar een nog onbekend gebleven bestuurder van een personenauto. Deze bestuurder was woensdag 2 augustus omstreeks 14.15 uur betrokken bij een bijna aanrijding met een 39-jarige overstekende voetganger op de kruising Maliebaan met de Nachtegaalstraat.

De voetganger uit Utrecht stak bij groen voetgangerslicht over en werd op een haar na gemist door een bestuurder van een Smart, zwart/beige van kleur. De voetganger gebaarde zeer boos te zijn, waarop de bestuurder van de Smart stopte en vervolgens achteruit reed richting de voetganger. Die moest opzij stappen om niet aangereden te worden door de bestuurder. Een aantal getuigen overhandigden aan de politie gegevens van de bestuurder en van zijn voertuig. Mochten er nog meer personen getuige zijn geweest of informatie hebben over dit incident, dan vraagt de politie kontakt op te nemen via het telefoonnummer 0900
- 8844.

Minibikes verboden op openbare weg

REGIO UTRECHT De politie constateert dat er de laatste tijd veel motoren in miniatuurformaat van circa 40 cm hoog, zogenaamde minibikes, worden gekocht.

Deze minikopie van een echte racemotor duikt steeds vaker in het straatbeeld op. Dit is echter streng verboden want de minibike heeft geen goedkeuringsnummer voor de openbare weg. Jaarlijks worden er in Nederland tientallen minibikes, die zijn voorzien van een echte verbrandingsmotor, van de weg geplukt omdat ze niet op de openbare weg mogen rijden.

De constructie van de mini wegracertjes is zeer zwak, terwijl er wel een snelheid van soms 100 km/uur mee kan worden behaald. De minibikes kunnen niet worden verzekerd en zijn daarmee als motorvoertuig strafbaar. De bestuurders van deze minibikes, oorspronkelijk pocketbikes genoemd, zijn niet alleen voor zichzelf, maar ook andere weggebruikers een gevaar op de weg en worden door de politie direct in beslag genomen als men hiermee op de openbare weg komt.