Gemeente Harderwijk


Officiële publicaties week 31

Tijdelijke afsluiting inrit Hoofdweg naar Meeùs

Het college van burgemeester en wethouders heeft in verband met de verkeersveiligheid besloten tot een tijdelijke afsluiting van de inrit van de Hoofdweg naar de parallelweg van de Verkeersweg (voor de rotonde Hoofdweg/Verkeersweg) naar Meeùs. Dit naar aanleiding van de bouwwerkzaamheden die daar de komende maanden plaatsvinden. Het kantoorpand waarin Meeùs is gevestigd wordt volledig gesloopt, waarna op dezelfde locatie een nieuw kantoorpand wordt gebouwd. De afsluiting duurt naar verwachting ongeveer een jaar.

Het besluit ligt tijdens kantooruren ter inzage in de Stadswinkel van het Stadhuis. Tot en met zes weken na datum van publicatie kunnen belanghebbenden hun bezwaren schriftelijk kenbaar maken. Informatie: afd. Inrichting openbare ruimte, tel. 411 338.

De Intergemeentelijke Sociale Dienst besloot...

Het Algemeen Bestuur van de Intergemeentelijke Sociale Dienst Veluwerand heeft in haar openbare vergadering van 28 juni vastgesteld:
- de Verordening behandeling bezwaarschriften 2006
- het Algemeen mandaatbesluit

- de gewijzigde begroting 2006 alsmede de begroting 2007
- de jaarrekening 2005.

De Verordening behandeling bezwaarschriften regelt dat er een onafhankelijke bezwarencommissie komt. Bezwaren moeten betrekking hebben op beslissingen in het kader van de sociale wet- en regeling voor zover opgedragen aan de IGSD Veluwerand. Dient een belanghebbende een bezwaarschrift in tegen een beslissing inzake de Wet werk en bijstand, dan zal hij worden gehoord door de onafhankelijke commissie voor bezwaarschriften.

Het Algemeen Bestuur voert in opdracht van de gemeenten Ermelo en Harderwijk een aantal wetten en regelingen uit, vooral de Wet werk en bijstand. Om beslissingen op aanvragen e.d. tijdig te kunnen nemen, heeft het Algemeen Bestuur ambtenaren opgedragen in haar naam beslissingen te nemen. De overgedragen bevoegdheden betreffen tevens het kunnen verrichten van betalingen, personele aangelegenheden en dergelijke.

U kunt de hierboven genoemde stukken gedurende 6 weken na deze publicatie inzien bij de balie van de IGSD in Werkwereld, Wethouder Jansenlaan 1. Daarna is uiteraard ook mogelijk, maar dan is het raadzaam tevoren telefonisch contact op te nemen met de IGSD, tel. 462300. De stukken worden dan voor u klaargelegd.

Informatie: Intergemeentelijke Sociale dienst, tel. 462 300.

Verkeerslawaai Harderhout II

Momenteel is het uitwerkingsplan Harderhout II in voorbereiding. Dit om de bouw van woningen mogelijk te maken. Uit akoestisch onderzoek bleek dat het geluidsniveau op de gevels van ten hoogste 55 woningen hoger is dan 50 decibel (met een maximum van 52 decibel). Dit geluid is afkomstig van het verkeer op de Horsterhout. De voorkeursgrenswaarde uit de Wet geluidhinder voor wat betreft wegverkeerslawaai bedraagt 50 decibel. Het is redelijkerwijs niet mogelijk verdergaande geluidreducerende maatregelen te treffen om binnen deze waarden te blijven. In verband hiermee is de gemeente van plan, op grond van artikel 83 van de Wet geluidhinder, aan Gedeputeerde Staten van Gelderland te verzoeken een hogere grenswaarde vast te stellen. Het ontwerpverzoek met bijbehorende stukken liggen gedurende vier weken, tot en met 1 september, voor een ieder ter inzage in de Stadswinkel. Binnen deze termijn kunnen belanghebbenden schriftelijk opmerkingen bij het college indienen. Tevens is er op woensdag 9 augustus om 15.00 uur een openbare hoorzitting in de Hanzezaal van het stadhuis. Belanghebbenden kunnen dan mondeling hun opmerkingen naar voren brengen.

Informatie: afd. Milieu, tel. 411 382.

Milieuvergunning Brouwersbosweg

De gemeente heeft een milieuvergunning verleend aan H. Havelaar CV, Brouwersbosweg 22 voor een vleeskalverhouderij. De vergunning kan tot en met 14 september worden ingezien in de Stadswinkel in het stadhuis, op verzoek ook buiten kantooruren. Tot en met die datum staat beroep tegen dit besluit open bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, echter uitsluitend voor diegenen die ook tegen de ontwerpbeschikking zienswijze hebben ingebracht of aan wie niet kan worden verweten geen eerdere zienswijze te hebben ingebracht. Daarbij kan aan de voorzitter van deze afdeling worden verzocht om schorsing of een voorlopige voorziening tegen het van kracht worden van de vergunning.

Informatie: afd. Milieu, tel. 411 398.

Intrekking milieuvergunning Voltastraat

Bij de gemeente is een verzoek ingediend door Demarol BV, Ampèrestraat 5 voor het gedeeltelijk intrekken van de milieuvergunning. Het betreft het beëindigen van de autowasserette, de stalling van tankwagens en een brandstofuitgiftepunt aan de Voltastraat Het Gulf-tankstation aan de Ampèrestraat blijft dus normaal in gebruik. Het intrekkingsverzoek en het intrekkingsbesluit kunnen tot en met 14 september worden ingezien in de Stadswinkel in het stadhuis, op verzoek ook buiten kantooruren. Tot en met die datum staat beroep tegen dit besluit open bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, echter uitsluitend voor diegenen die ook tegen de aanvraag zienswijze hadden ingediend of aan wie niet kan worden verweten geen eerdere zienswijze te hebben ingebracht. Daarbij kan aan de voorzitter van deze afdeling worden verzocht om schorsing of een voorlopige voorziening tegen het van kracht worden van de vergunning.

Informatie: afd. Milieu, tel. 411 216.

Nieuwe (ver)bouwplannen

Er zijn aanvragen om lichte bouwvergunning ingekomen voor:
- Zeggemeen 53: dakkapel

- Waltorenstraat 3: veranderen pand

- Schokkermeen 9: 2 dakkapellen

- Olmenlaan 7: wijzigen kozijnen

- Salentijnerhout 85: berging

Er zijn aanvragen om reguliere bouwvergunning ingekomen voor:
- Jac. Perkstraat 6: vergroten badkamer

Er zijn aanvragen om sloopvergunning ingekomen voor:
- Ceintuurbaan 2: diverse onderdelen gebouw 80, 100, 110 en 130

Deze (ver)bouwplannen kunt u uitsluitend op afspraak inzien bij de afd. Bouwzaken, tel. 411 250.

Bouwvergunningen

Er zijn lichte bouwvergunningen verleend voor:

- P.C. Boutenslaan 34: wijzigen garage in kapsalon
- Grensweg 10: uitbreiden woning met serre

- Doelenstraat 23: tuinhuisje

- Chansondreef 51: dakkapel

- Ganzekamp 12: veranda/afdak

- Kleine Oosterwijck 15a: dakkapel

Er zijn reguliere bouwvergunningen verleend voor:

- Duinweg 3: overkapping en berging

- Grote Oosterwijck 25: splitsen woning

Iedere belanghebbende kan tegen bovengenoemde besluiten binnen 6 weken nadat het besluit aan de aanvrager is bekendgemaakt, een bezwaarschrift indienen bij het college.

Informatie: afd. Bouwzaken, tel. 411 352.

(Bouw)plannen via vrijstelling

Burgemeester en wethouders hebben het voornemen op grond van art 15 WRO vrijstelling van het bestemmingsplan te verlenen voor onderstaand (bouw)plan:

Ter inzage van 3 t/m 17 augustus:

- Mecklenburglaan 44: uitbreiden woning

De stukken liggen ter inzage in de Stadswinkel. U kunt binnen de inzagetermijn schriftelijk of mondeling uw zienswijze kenbaar maken bij burgemeester en wethouders. Als u uw zienswijze mondeling wilt inbrengen, kunt u een afspraak maken via tel 411 352.

Informatie: afd. Bouwzaken, tel 411 250.

Burgemeester en wethouders hebben het voornemen op grond van art. 19 lid 2 en 3 en art.17 WRO vrijstelling van het bestemmingsplan te verlenen voor onderstaand (bouw)plan:

Ter inzage van: 3 augustus t/m 14 september:

- Zeggemeen 96: dakkapel

De aanvragen en ontwerp-besluiten liggen ter inzage in de Stadswinkel. Tijdens de inzagetermijn kan een ieder tegen het voornemen om vrijstelling te verlenen schriftelijk of mondeling zienswijzen kenbaar maken bij burgemeester en wethouders. Als u uw zienswijze mondeling wilt inbrengen kunt u een afspraak maken via tel. 411 352. Degenen die van deze mogelijkheid geen gebruik maken kunnen, nadat het besluit is genomen, geen verder bezwaar of beroep meer indienen.

Informatie: afd. Bouwzaken, tel. 411 250.

Kapvergunningen

Burgemeester en wethouders hebben kapvergunningen verleend voor:
- Oltmansstraat 40: 1 den

- Hierdenseweg 57: 1 esdoorn

Deze besluiten liggen voor iedereen ter inzage in de Stadswinkel. Tot en met 14 september kunnen belanghebbenden hun bezwaren schriftelijk kenbaar maken.

Informatie: Stadsbeheer, tel. 411 142.