Ingezonden persbericht


PERSBERICHT D.D. 3 AUGUSTUS 2006.

Thieme Deventer spaart het milieu

Thieme Deventer, een onderneming van Thieme GrafiMedia Groep, is sinds kort in het bezit van het FSC-keurmerk. Het bedrijf maakt gebruik van houtproducten afkomstig uit duurzaam bosbeheer. Natuurlijk is papier het belangrijkste houtproduct dat hier wordt verwerkt. Bij Thieme Deventer gaat er zo'n 1150 ton per jaar door.

Net als voor hout geldt ook voor papier - maar ook voor enveloppen en andere kantoorbenodigdheden - een FSC-certificatie. "Het keurmerk geeft aan dat we als bedrijf de zorg voor het milieu hoog in het vaandel hebben staan", vindt directeur Stephan Peters. "Dat vinden niet alleen wij belangrijk, ook voor steeds meer opdrachtgevers is verantwoord produceren een must." FSC staat voor Forest Stewardship Council (Raad voor Goed Bosbeheer). FSC is een onafhankelijke organisatie zonder winstoogmerk, die wereldwijd het werk van bosbeheerders beoordeelt. Binnen Thieme GrafiMedia Groep beschikken ook Thieme Amsterdam en Plantijn Casparie Capelle over het FSC-keurmerk. Andere bedrijven zullen naar verwachting snel volgen.

Thieme GrafiMedia Groep
Met 34 ondernemingen en een omzet van 121 miljoen euro (2005) is Thieme GrafiMedia Groep één van de grootste spelers op de Nederlandse grafische markt met een leidende positie in plano-offset. De ondernemingen bieden naast grafische dienstverlening ook expertise met betrekking tot digitaal printen, multimedia, uitgeven, marketing- en communicatieadvies, concept & vormgeving, warehousing en fulfilment.

Inlichtingen over het FSC-keurmerk en over Thieme Deventer geeft Stephan Peters, directeur Thieme Deventer, tel. 0570- 625644, mobiel 06-49 31 75 95 speters@thiemedeventer.nl


---- --