Gemeente Heusden


Rapportage luchtkwaliteit over 2005 augustus 2006 Rapportage luchtkwaliteit over 2005

Op enkele gemeentelijke wegen nabij de snelweg worden de normen voor fijn stof en stikstofdioxide overschreden. Dit blijkt uit een rapportage van de gemeente Heusden. De gemeente is bezig met het opstellen van een luchtkwaliteitsplan met als doel de luchtkwaliteit te verbeteren.

De gemeente Heusden heeft de rapportage luchtkwaliteit over 2005 opgesteld, omdat in de rapportage over 2004 ook al overschrijdingen van de luchtkwaliteitsnormen zijn vastgesteld. Daarnaast verplicht Besluit luchtkwaliteit 2005 de gemeente daartoe.

De hoofdvervuilers voor de lucht zijn het gemotoriseerde verkeer, enkele bedrijven en de huishoudens. Gemeente Heusden is inmiddels bezig met het opstellen van een luchtkwaliteitsplan voor de gemeente. Het luchtkwaliteitsplan moet bijdragen aan een schonere lucht.

Verbetering van de luchtkwaliteit is niet alleen een zaak van de overheid. Iedereen kan meewerken aan het verbeteren van de luchtkwaliteit, door de auto vaker te laten staan, geen vuurkorf te stoken of het zorgen voor een roetfilter in de (diesel)auto. Geplaatst op: 3 augustus 2006