Landschap Noord-Holland

Persbericht

Castricum, 1 augustus 2006

Polderplan Eilandspolder in uitvoer

In de Menningweer is gestart met de uitvoering van het Polderplan Eilandspolder. Het Polderplan bevat onder andere ruil van gronden, bouw van bruggen, aanleg van dammen en kavelpaden en de bouw van potstallen. Dit alles moet er voor zorgen dat de Eilandspolder weer goed beheerd kan worden voor weidevogels zoals de grutto en de kievit.

Uitgangspunt is dat het beheer uitgevoerd wordt door boeren uit de Eilandspolder en de directe omgeving. Bij de heer Roelofsen zijn daarom dammen aangelegd zodat het land makkelijker bereikbaar is en bij de heer Buis worden oude greppels in ere hersteld.

Het polderplan is opgesteld door de Westelijk Land en Tuinbouw Organisatie (WLTO), Agrarische Natuurvereniging tussen IJ en Dijken, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK), Landschap Noord-Holland en Staatsbosbeheer. De uitvoering van deze werkzaamheden wordt, onder verantwoordelijkheid van het Beheerplatform Eilandspolder, financieel mogelijk gemaakt door Laag Holland, Provincie Noord-Holland, STIVAS, Landschap Noord-Holland, Staatsbosbeheer en de particuliere grondeigenaren.



Landschap Noord-Holland