Gemeente 's-Hertogenbosch

03-08-2006
Gemeenschappelijke regeling 'Veiligheidsregio Brabant-Noord'

De gemeenteraad, het college en de burgemeester van 's-Hertogenbosch hebben besloten per 1 juli 2006 een nieuwe gemeenschappelijke regeling aan te gaan waarbij een nieuw openbaar lichaam, de "Veiligheidsregio Brabant-Noord" is ingesteld. Ook is een toelichting op de gemeenschappelijke regeling vastgesteld. De Veiligheidsregio Brabant-Noord, waaraan naast de gemeente 's-Hertogenbosch nog twintig andere regiogemeenten evenals de politieregio Brabant-Noord deelnemen, vervangt de gemeenschappelijke regelingen Hulpverleningsdienst Brabant-Noord en het Gemeenschappelijk Meldcentrum Brabant-Noord.

Aan de veiligheidsregio zijn taken en bevoegdheden overgedragen op het gebied van de brandweerzorg, de geneeskundige hulpverlening bij ongevallen en rampen en het beheer van een gemeenschappelijk meldcentrum.

De volledige tekst van de gemeenschappelijke regeling en de daarbij behorende toelichting liggen voor iedereen ter inzage in het Stadskantoor. De teksten kunt u ook raadplegen op de deze website (Via bestuur, gemeenteraad, agenda, archief, 27 juni 2006, nr. 8).