Politie Zuid-Holland-Zuid

03/08 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

, 03-08-2006 o persberichten district II

GESTOLEN FIETS SNEL WEER TERUG
LEERDAM De politie heeft op woensdag 2 augustus rond het middaguur een 38-jarige man uit Leerdam aangehouden op verdenking van diefstal van een fiets. De politie zag de veelpleger die ochtend fietsen op een sportieve damesfiets. Ze hielden hem een tijdje in de gaten. Agenten besloten de man staande te houden op de Patrimoniumstraat en te vragen waar de fiets vandaan kwam. Hij verklaarde de tweewieler een kwartier daarvoor gevonden te hebben en vervolgens te hebben meegenomen. Dat kon niet kloppen volgens de waarneming van de politie. De 38-jarige ging vrijwillig mee naar het politiebureau om te bezien of de fiets was gestolen. Op het moment dat de politie met de man aankwam op het politiebureau was daar ook een 29-jarige vrouw uit Leerdam. Zij kwam aangifte doen van diefstal van haar fiets vanaf de Lingestraat. De fiets stond niet op slot en werd weggenomen. Toevallig bleek het om de fiets te gaan die de politie bij zich had. De 38-jarige verdachte werd direct op het politiebureau aangehouden. De fiets werd weer teruggegeven aan de rechtmatige eigenaresse die aangifte deed. De veelpleger is ingesloten.

AANGEHOUDEN
GORINCHEM De politie heeft woensdagavond 2 augustus een 17-jarige jongen uit Gorinchem aangehouden in de Haarstraat. De politie controleerde de bestuurder van een scooter. Hij kon zich niet legitimeren en gaf vervolgens tot twee keer toe een valse naam op. Op het politiebureau bleek dat hij de naam van zijn broer opgaf omdat de jongen niet in het bezit is van een bromfietscertificaat. Zijn broer wel. Na verhoor is de 17-jarige heengezonden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.
SLIEDRECHT Op de Molendijk in Sliedrecht is woensdagavond 2 augustus een 24-jarige man uit Sliedrecht aangehouden. De politie hield de automobilist staande in verband met een kapotte koplamp. Uit navraag bij de Gemeenschappelijke Meldcentrale (GMC) bleek ook dat de bestuurder een rijontzegging had. Na verhoor is de man heengezonden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

VAN DE TRAP GEVALLEN
GORINCHEM In een woning aan de Balensteiger is woensdagavond 2 augustus een 46-jarige man uit Gorinchem van de trap gevallen. De politie kreeg een melding van buurtbewoners die een ruzie en vervolgens een soort van noodkreet hoorden. De politie werd gealarmeerd en nam een kijkje. Agenten troffen de 46-jarige man aan onderaan de trap. Hij was zichtbaar gewond en werd naar het ziekenhuis in Gorinchem gebracht. Zijn verwondingen zijn vooralsnog onbekend. Het slachtoffer was in de woning aan de Balensteiger bij een 26-jarige en 35-jarige man. Het vermoeden is dat de 46-jarige man woorden kreeg over drugs met het tweetal waarna hij mogelijk van de trap is geduwd. De twee Gorinchemmers zijn aangehouden en zullen nader worden gehoord over de toedracht van de val van de trap.