Politie Zuid-Holland-Zuid

03/08 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

, 03-08-2006 o persberichten district I

ONTEVREDEN KLANT
DORDRECHT De politie heeft op woensdagmiddag 2 augustus een 25-jarige man uit Dordrecht aangehouden in de H.W. Mesdagstraat. Hij wordt verdacht van winkeldiefstal. De man nam woensdagmiddag bij een winkel aan het Bagijnhof een televisie uit de etalage mee. Hij kwam in eerste instantie met zijn kapotte televisie de winkel binnen en wilde graag een andere. Toen hij deze niet kreeg, nam hij het recht in eigen hand en haalde een tv uit de etalage. Eenmaal thuis besefte de man dat het geen slimme actie was. Op het moment dat hij zich wilde aangeven bij de politie, stonden agenten bij hem al voor de deur. Hij werd aangehouden en na verhoor heengezonden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. De televisie is terug naar de winkel.

GESNAPT MET GESTOLEN CHEQUES
DORDRECHT De politie heeft woensdagmiddag 2 augustus twee mannen van 20 en 21 jaar uit Alblasserdam aangehouden op het Stationsplein in Dordrecht. De 21-jarige probeerde gestolen travellercheques (300 euro) in te wisselen bij het grenswisselkantoor. Een medewerker kwam hier achter en schakelde de politie in die het tweetal aanhield. De 21-jarige zou zijn playstation geruild hebben voor de cheques die dus van diefstal afkomstig bleken te zijn. De 20-jarige zou er niets mee te maken hebben, hij vergezelde zijn vriend alleen naar Dordrecht. Beiden zijn na verhoor in vrijheid gesteld. De politie stelt een onderzoek in.

HUISELIJK GEWELD
DORDRECHT De politie heeft woensdagavond 2 augustus een 30-jarige man uit Dordrecht aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. De man zou zijn zwangere vrouw (28) hebben mishandeld. De twee kregen ruzie nadat de man de vrouw in het gezicht spuugde. Wat volgde was een worsteling waarbij over en weer zou zijn geslagen. Ook zou de vrouw aan de haren zijn getrokken. Ze belde de politie die de man inrekende. De vrouw heeft aangifte gedaan. Ze heeft geen lichamelijk letsel aan het incident overgehouden.

TANKEN ZONDER TE BETALEN
DORDRECHT De politie heeft woensdagavond 2 augustus twee mannen van 29 en 32 jaar uit Dordrecht aangehouden nabij de Kiltunnel. De politie kreeg de melding dat de twee waren weggereden zonder te betalen na het tanken bij een tankstation langs de N59 bij Oude Tonge. Personeel van de anwb die op dat moment bij het tankstation was, zette de achtervolging in en alarmeerde onderweg de politie. Bij de slagbomen van de Kiltunnel in Dordrecht wachtte de politie de twee op. De 32-jarige bestuurder bleek ook gedronken te hebben. Hij blies na een blaastest een Alert, 1,1 promille terwijl de maximaal toegestane hoogte van het promillage voor bestuurders 0,5 is. Ook bleek hij niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Beiden werden ingesloten.

VEERDRUKPISTOOL
HENDRIK-IDO-AMBACHT De politie heeft woensdagavond 2 augustus een 18-jarige jongeman uit Hendrik-Ido-Ambacht aangehouden in de Prins Hendrikstraat. De politie kreeg de melding dat er in de Waalstraat met iets zou worden geschoten op een kerk. Ter plaatse werd een rode vlek op een van de ruiten van de kerk aangetroffen. Ook werd eenzelfde rode vlek aangetroffen op een woning in de Thorbeckestraat. Er werd een zoekslag in de omgeving gemaakt. De 18-jarige had bij zijn staandehouding een patroonhouder in zijn zak. Hierop werd hij aangehouden. Vervolgens bekende hij op het politiebureau dat hij het veerdrukpistool had weggegooid in een tuin aan de Prins Hendrikstraat. Daar werd het inderdaad aangetroffen. De patroonhouder en het wapen dat voor afdreiging is geschikt, zijn in beslag genomen. De 18-jarige werd ingesloten en zal nader worden gehoord.