Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Verkeerscontroles Renkum

Publicatiedatum: 3-8-2006 11:37:44

Renkum - Door het regionale verkeershandhavingsteam (VHT) van de politie waren dinsdag verkeerscontroles aangekondigd op verschillende plaatsen in Renkum. De controles werden woensdag uitgevoerd in Doorwerth, Heelsum, Oosterbeek en Renkum.
In Doorwerth controleerde het VHT tussen kwart over vier en kwart over vijf op de Van der Molenallee tussen de Kasteelweg en Utrechtseweg. Van 96 passanten werd de snelheid gemeten met behulp van de Lasergun maar niemand reed te hard. Wel werd tegen 2 bromfietsers proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden op een opgevoerde brommer; in totaal 8 bromfietser werden aan een controle onderworpen. In Heelsum werd 1 bromfietser bekeurd voor te hard rijden op de Utrechtseweg. In totaal 5 bromfietsers kregen en controle tussen één en twee uur.
In Oosterbeek werden tussen half elf en kwart over twaalf in totaal 8 bekeuringen uitgedeeld bij controles op de Stationsweg en Benedendorpsweg. Twee bekeuringen waren voor te hard rijden op de Stationsweg (hoogst gemeten snelheid 72 km/u waar maximaal 50 is toegestaan). De overigen bekeuringen waren voor het rijden zonder gordel. De controle op de Benedendorpsweg vond plaats op speciaal verzoek van buurtbewoners na klachten over de verkeersveiligheid. In Renkum werd tussen één uur en kwart over vier gecontroleerd op de Utrechtseweg en Telefoonweg. Daarbij werden in totaal 19 bekeuringen uitgedeeld. Op de Utrechtseweg werden 7 bonnen uitgedeeld voor snelheidsovertredingen (hoogst gemeten snelheid 79 km/u waar maximaal 50 is toegestaan); 2 keer voor het rijden zonder gordels; 2 keer voor het rijden op een opgevoerde bromfiets en 1 keer voor het niet voeren van de vereiste gele platen voor bromfietsen. Op de Telefoonweg werden 6 hardrijders bekeurd (hoogst gemeten snelheid 90 km/u waar maximaal 60 gereden mag worden) en 1 keer voor het rijden op een opgevoerde brommer. De controle op de Telefoonweg vond ook plaats op verzoek van buurtbewoners na klachten over de verkeersonveiligheid.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606