1e persbericht van donderdag 3 augustus 2006

Eindhoven, 03-08-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Man aangehouden voor rijden onder invloed

De politie heeft donderdag rond 1.30 uur op de Muzenlaan een 29-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man reed in een auto met gedoofde lichten over de Muzenlaan. Hierop werd de man door de politie gecontroleerd. De man had gedronken. Hij overhandigde de politie een rijbewijs waarvan later bleek dat dit van zijn broer was. De man zelf heeft geen rijbewijs, ook kon hij geen legitimatiebewijs tonen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Diefstal uit woning

Woensdag tussen 9.30 en 20.30 uur is ingebroken in een woning aan het Waalkenserf. Een raam aan de voorzijde van de woning werd opengebroken. Uit de woning zijn een computer met lcd-scherm en een digitale camera weggehaald.

Beek en Donk: Gewonden bij aanrijding

Woensdag omstreeks 23.30 uur vond er op de Gemertseweg een aanrijding plaats tussen twee personenautos. Er vielen daarbij drie gewonden. Een 20-jarige bestuurder uit Gemert wordt door de politie gezien als verdachte. Hij was onder invloed van drugs en is mogelijk de veroorzaker van het ongeval. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Zijn passagiers, twee plaatsgenoten van 19 en 25 jaar, raakten daarbij gewond en zijn overgebracht naar het Elkerliekziekenhuis in Helmond. De bestuurder van de andere auto, een 42-jarige man uit Aarle Rixtel, raakte ook gewond en is overgebracht naar het Sint Annaziekenhuis. Ook hij zal nog door de politie worden gehoord, want van deze bestuurder was het rijbewijs in maart van dit jaar ingevorderd. Door de botsing vlogen er spullen uit de auto van de verdachte. De rondvliegende spullen beschadigde een op een oprit geparkeerde auto.

Borkel en Schaft: Geldautomaat opgeblazen

Donderdagnacht is op de Dorpsstraat een geldautomaat van een bank opgeblazen. De automaat is geheel vernield en een geparkeerde auto liep schade op door weggeblazen delen. De geldkluis zelf bleef onbeschadigd. De politie is een onderzoek gestart en hoort getuigen.