Politie Gelderland-Midden

Wekeromse botst tegen lantaarnpaal en raakt gewond
Publicatiedatum: 3-8-2006 11:43:19

Harskamp - Een achttienjarige automobiliste uit Wekerom is in de nacht van woensdag op donderdag gewond geraakt nadat ze op de Edeseweg in Harskamp tegen een lantaarnpaal was gereden. De vrouw is met een mogelijke bekkenbreuk naar het UMC in Utrecht gebracht. De politie verdenkt de vrouw ervan onder invloed van alcohol te hebben gereden en heeft bloed af laten nemen voor een bloedproef.

Het ongeval gebeurde omstreeks kwart over twee 's nachts toen de Wekeromse van Harskamp richting Wekerom reed. Vermoedelijk raakte ze tijdens het rijden met twee wielen in de berm. In een poging weer op de weg te komen verloor de vrouw vermoedelijk de macht over het stuur waarna ze tegen een lantaarnpaal botste. De auto draaide daarop een kwartslag en kwam aan de overkant in de berm tot stilstand. Buurtbewoners die waren opgeschrikt door de klap waarschuwden de politie. Bij aanspreken van het slachtoffer roken de agenten alcohol, waarop besloten werd tot het afnemen van de bloedproef. In afwachting daarvan werd het rijbewijs van de Wekeromse ingevorderd. Als gevolg van de aanrijding had de auto van het slachtoffer rondom flinke schade opgelopen. De lantaarnpaal was geheel afgebroken.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Emmeloorder gewond bij aanrijding

Publicatiedatum: 3-8-2006 11:42:18

Voorthuizen - Een 49-jarige man uit Emmeloord is woensdagavond op de Molenweg gewond geraakt bij een aanrijding. De man zat als passagier in de auto van een 46-jarige man uit Stroe, die omstreeks half twaalf werd aangereden door een andere auto. De bestuurder daarvan, een 19-jarige man uit Kootwijkerbroek, was met de schrik vrij gekomen. Volgens verklaringen van betrokkenen was de Kootwijkerbroeker achterop de wagen van de Stroeënaar gebotst doordat hij niet tijdig had kunnen stoppen. De Emmeloorder had vermoedelijk te kampen met nek- en hoofdklachten en is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de politie was er geen drank in het spel.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Man aangehouden na huisvredebreuk bij ex-vrouw

Publicatiedatum: 3-8-2006 11:41:49

Barneveld - De Barneveldse politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 67-jarige man aangehouden wegens huisvredebreuk bij zijn ex-vrouw, een 67-jarige Barneveldse. De vrouw waarschuwde rond half één 's nachts de politie toen bleek dat haar ex-man voor de deur stond. Volgens de vrouw was ze al enkele jaren gescheiden en had de man geen recht om daar te zijn. In bijzijn van agenten weigerde de man te vertrekken nadat de vrouw hem gesommeerd had te vertrekken. Daarop werd de man, die onder invloed van alcohol verkeerde, aangehouden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Dieven in onbewaakt ogenblik met auto ervandoor
Publicatiedatum: 3-8-2006 11:41:15

Hoevelaken - Nog onbekende autodieven hebben woensdagochtend in een paar minuten kans gezien er vandoor te gaan met een bedrijfsauto in Hoevelaken. De eigenaresse, een 35-jarige vrouw uit Weert, ontdekte even voor elf uur dat haar auto die op de Hogebrinkerweg geparkeerd stond, zonder stroom was komen te staan. Nadat de wagen met behulp van startkabels aan de praat was gebracht liep ze even een nabij gelegen gebouw binnen terwijl ze de motor liet draaien. Toen ze na een paar minuten terugkwam bleek de auto te zijn verdwenen. Op de parkeerplaats werd later wel een fiets aangetroffen die mogelijk door de daders is achtergelaten. De politie zoekt getuigen (0900-8844).

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Zes auto-inbraken in Barneveld

Publicatiedatum: 3-8-2006 11:40:41

Barneveld - In Barneveld hebben zich in de nacht van dinsdag op woensdag zes auto-inbraken voorgedaan. De gedupeerden meldden zich in de loop van de woensdag bij de politie voor aangifte. De auto's, waarin was ingebroken, stonden geparkeerd op de Watertuin, Lentetuin, Tuinboog en Rozenstraat. In drie gevallen was het de daders gelukt om de hand te leggen op autoradio's en CD's, bij de rest was het bij pogingen gebleven of werd niets van waarde aangetroffen. De politie sluit niet uit dat er in meer auto's is ingebroken en vraagt gedupeerden die nog geen aangifte hebben gedaan dit alsnog te doen. Aangifte is ook mogelijk via Internet op
www.politie.nl/gelderland-midden . Daarnaast adviseert de politie om vooraal geen waardevolle voorwerpen in geparkeerde auto's achter te laten: uitneembare frontjes van autoradio's neemt u mee naar binnen, haal navigatieapparatuur eruit en neem ook de houder mee. Daarmee wekt u niet de suggestie dat de apparatuur in de auto is opgeborgen. Verder doet u er goed aan het dashboardkastje van de auto te ontdoen van waardevolle spullen en het kastje open te laten zodat duidelijk is dat er niets van waarde te halen is.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Verkeerscontroles Renkum

Publicatiedatum: 3-8-2006 11:39:42

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Verkeerscontroles op verzoek buurtbewoners

Publicatiedatum: 3-8-2006 11:38:47

Ede - Op verschillende wegen in het politiedistrict West-Veluwe Vallei zijn woensdag door het regionale verkeershandhavingsteam (VHT) van de politie verkeerscontroles gehouden op verzoek van buurtbewoners. Het VHT controleerde in Hoevelaken, Lunteren, Nijkerk en Voorthuizen. In Hoevelaken werd gedurende de middaguren gecontroleerd op de Hogenbrinkerweg, buiten de bebouwde kom. Van 12 passanten werd de snelheid gecontroleerd maar niemand had de snelheidslimiet overtreden. In Lunteren werd post gevat op de Dorpsstraat tussen acht en negen uur in de ochtend. Van 40 passanten werd met behulp van de Lasergun de snelheid gecontroleerd. Dat leverde 3 bekeuringen voor te hard rijden. Nog eens 2 automobilisten kregen een bon omdat ze zonder gordels reden.
Op de Ds. Kuypersstraat in Nijkerk controleerde het team rond het middaguur 15 passanten op snelheid met de Lasergun. Daarbij werd twee keer het bonnenboekje getrokken: een keer voor te hard rijden en een keer voor een bromfietser die zonder helm reed. In Voorthuizen werd door het VHT gecontroleerd op de Garderbroekerweg en Overhorsterweg. Op de Garderbroekerweg werden gedurende ochtenduren 9 passanten geteld, geen van hen reed te hard. Aansluitend werd post gevat op de Overhorsterweg maar van de 5 passanten reed er ook hier geen te hard.

Buurtbewoners kunnen via hun wijkagent verkeerscontroles aanvragen wanneer er sprake is van verkeersonveiligheidsgevoelens. De wijkagent schakelt dan op zijn beurt het regionale verkeershandhavingsteam in. Het team heeft een aantal agenten speciaal vrijgemaakt voor dit soort controles en hoopt daarmee een bijdrage te leveren aan het verbeteren van de verkeersveiligheid in woonbuurten.