Gemeente Soest

Rook- en stookverbod onveranderd

Datum: 03/08/2006

Het rook- en stookverbod voor de natuurgebieden en de daarin gelegen recreatieterreinen in Soest en Soesterberg blijft van kracht. Ondanks de regen van de afgelopen dagen blijft het risico van natuurbrand aanwezig. De gemeente Soest heft het rook- stookverbod pas op als ter plaatse geconstateerd wordt dat de natuurgebieden voldoende water hebben opgenomen.

De gemeente Soest volgt daarmee dit keer niet het advies van de Brandweer Regio Utrechts Land (BRUL). Op basis van de zogenaamde droogte-index adviseerde de BRUL dinsdag 1 augustus om het rook- en stookverbod op te heffen. De droogte-index is onder meer gebaseerd op weersverwachtingen en staat momenteel op 55. Vanaf 75 is er een groot risico op natuurbrand. De gemeente Soest is op basis van eigen waarnemingen in de natuurgebieden echter van mening dat de kans op bos- en natuurbrand nog te groot is om nu het rook- en stookverbod op te heffen.

Zodra het rook- en stookverbod in Soest en Soesterberg wordt opgeheven, informeert de gemeente daarover via een persbericht en via deze site Overigens geldt er een permanent verbod op open vuur in de Soester en Soesterbergse natuurgebieden. Alleen op recreatieterrein De Bergjes zijn speciale stookplaatsen om te barbecuen. Die mogen weer gebruikt worden als de verbodsborden op het recreatieterrein verwijderd zijn.

© 2004 Gemeente Soest - Disclaimer