Provincie Utrecht

Zwemwaarschuwing bij 't Kleine Zeetje in Bunschoten-Spakenburg ingetrokken

3-8-2006 -

Uit de laatste bemonstering bij 't Kleine Zeetje in Bunschoten-Spakenburg is gebleken dat in het water geen giftige cyanobacteriën (blauwalgen) meer voorkomen. De provincie Utrecht heeft daarom de waarschuwing om niet te zwemmen ingetrokken.

Vanaf 25 juli 2006 was het zwemverbod bij 't Kleine Zeetje in Bunschoten-Spakenburg gewijzigd in een zwemwaarschuwing vanwege cyanobacteriën (blauwalgen). Het eerdere zwemverbod was sinds 21 juli 2006 van kracht. De waarschuwing werd afgegeven in verband met de aanwezigheid van drijflagen van giftige cyanobacteriën (blauwalgen). De drijflaag van cyanobacteriën is inmiddels verdwenen en uit de resultaten van de laatste bemonstering blijkt dat de concentratie cyanobacteriën zo gering is dat er weer gezwommen kan worden. De waterkwaliteitsbeheerder blijft het water controleren op mogelijke groei van cynobacteriën en het ontstaan van drijflagen.

Het is belangrijk dat zwemmers zelf ook alert blijven. De kwaliteit van het zwemwater kan vooral snel veranderen na een aantal warme zonnige dagen. Houdt hier rekening mee. Een drijflaag van cyanobacteriën kunt u herkennen aan de blauwgroenige kleur van de bovenste laag van het water.

Kijk voor de meest recente informatie over zwemwater op teletekst pagina 725. Ook kunt u contact opnemen met de zwemwatertelefoon van de provincie Utrecht, 030 - 258 21 58 of kijk op
www.provincie-utrecht.nl.

Meer informatie: Evelien ten Bosch, telefoon 030-2582434