Politie Haaglanden

persberichten 3 augustus 2006

Haaglanden, 03-08-2006

Naaldwijker aangehouden voor bedreiging
Naaldwijk Woensdag 2 augustus rond 14.00 uur bedreigde een 32-jarige uit Naaldwijk een 66-jarige man uit s-Gravenzande op de Stokdijkkade met een ijzeren staaf. Het slachtoffer was bezig met laden en lossen en de verdachte vond dat bij daarbij zoveel lawaai maakte dat hij niet meer kon slapen. Hij raakte dusdanig geïrriteerd dat hij de man te lijf wilde gaan. De Naaldwijker werd aangehouden en de ijzeren staaf werd in beslag genomen. De 32-jarige kreeg een transactie van 330 euro. Bij geen betaling moet hij in oktober voorkomen bij de politierechter.

Aanrijding door teveel alcohol
Wassenaar. Woensdag 2 augustus rond 12.00 uur werd op de Van Cranenburchlaan een 54-jarige automobilist uit Wassenaar aangehouden voor het rijden onder invloed en het veroorzaken van een aanrijding met een 56-jarige motorrijder eveneens uit Wassenaar. De verdachte was onder invloed van alcohol: 940 ugl. Zijn rijbewijs werd in beslag genomen.

Snelheidscontrole Benoordenhoutseweg
Den Haag - Op woensdag 2 augustus heeft Politie Haaglanden om 13.00 uur en om 16.30 een snelheidscontrole gehouden op de Benoordenhoutseweg. Bij de controle om 13.00 uur werden 960 passanten gecontroleerd, waarvan 133 werden geflitst omdat zij de snelheidslimiet van 50km/u overschreden. De hoogst gemeten snelheid was 84 km/u. Bij de controle om 16.30 uur werden 1410 voertuigen gecontroleerd, waarvan er 102 een bekeuring krijgen omdat zij te snel reden. De hoogst gemeten snelheid was 102 km/u.

Fietser gewond door aanrijding
Den Haag - Op woensdag 2 augustus rond 10.00 uur vond een aanrijding met letsel plaats op de Eisenhowerlaan. Een 64-jarige Haagse automobilist reed op de Eisenhowerlaan en zag bij de kruising met het Statenplein een 31-jarige Hagenaar op de fiets over het hoofd. Bij deze aanrijding liep de fietser een hoofdwond op en is vervoerd naar het ziekenhuis.

Vrouw rijdt op gestolen fiets
Den Haag - Een 25-jarige vrouw uit Den Haag moest op 2 augustus om 10.00 uur haar fiets inleveren bij de politie. Agenten zagen de vrouw op de Vondelstraat fietsen op een damesfiets zonder ringslot. Na controle bleek de fiets te zijn gestolen in 2005. De verdachte werd aangehouden en deed afstand van de tweewieler.

22 bolletjes cocaïne in beslag genomen
Den Haag - Een 20-jarige Hagenaar is op 2 augustus om 22.15 uur aangehouden op de Rozenburgstraat omdat hij in het bezit was van 22 bolletjes cocaïne. Twee surveillanten werden in hun auto gepasseerd door de verdachte. Laatstgenoemde viel hen op omdat zij wisten dat de Hagenaar niet beschikt over een rijbewijs. De verdachte ging er echter met grote snelheid vandoor en de politiemensen verloren hem uit het oog.
Enkele minuten later zagen zij de verdachte lopen op de Rozenburgstraat en hielden hem alsnog aan wegens rijden zonder rijbewijs. In de geparkeerde huurauto van Aden vonden de agenten maar liefst 22 bolletjes cocaïne van 7,34 gram. Ook werd er een rijbewijs van een andere 20-jarige man uit Den Haag in de wagen aangetroffen. Deze man meldde zichzelf de volgende dag bij het politiebureau met de mededeling dat hij de eigenaar van de auto is en dat alle spullen in de wagen van hem zijn. Vervolgens is de 20-jarige ook aangehouden.

Dronken bestuurder maakt inschattingsfout
Den Haag - Een 27-jarige automobilist uit Apeldoorn is vannacht aangehouden nadat hij er na een blaastest vandoor ging. Surveillerende politieagenten zagen de man om 00.49 uur in de Rijswijksestraat slingerend rijden. In eerste instantie negeerde de 27-jarige het stopteken dat hij van de agenten kreeg, maar in de Stuwstraat zette hij zijn auto met de nodige moeite aan de kant. De agenten namen de man een blaastest af, waaruit bleek dat hij had gedronken. Ook de bleek de 27-jarige geen rijbewijs bij zich te hebben. Toen de agenten de man wilden aanhouden, ontstond een worsteling en wist de automobilist rennend te ontkomen. De man kwam na kwartier later terug om zijn auto op te halen, maar had er geen rekening mee gehouden dat de politie de wagen van een afstand in de gaten hield. De man kon alsnog worden aangehouden. Op het politiebureau blies de man 570 Ugl. Hij bleek bovendien niet in het bezit van een rijbewijs.

Aangehouden na bedreigen politieagent
Den Haag - Een 25-jarige Hagenaar is gisteravond aangehouden voor het uitschelden en bedreigen van politiemensen. Agenten zagen de man om 22.45 uur in de Ockenburghstraat met zijn auto te snel en door rood rijden. Nadat de politieagenten de 25-jarige hadden laten stoppen en hem voor beide overtredingen hadden bekeurd, schold de man de agenten uit. Ook bedreigde hij een van hen. De politiemensen besloten de man in eerste instantie te laten gaan. Maar toen de man bleef schelden en dreigen, werd hij aangehouden.