Politie Twente

Persberichten Politie Twente 3 augustus 2006

Gestolen auto terecht

Enschede

De op maandag 31 juli vanaf de Lipperkerkstraat in Enschede gestolen grijze Hyundai Getz, kenteken 71-NK-TT, eigendom van een 61 jarige man uit Haaksbergen, is terecht. De auto werd op woensdag 2 augustus aangetroffen op de Groenlandhorst in Enschede. De auto is inmiddels terug bij de eigenaar. (06-098339)

Veelpleger betrapt bij winkeldiefstal

Enschede

Op woensdag 2 augustus om 12.20 uur zag een politieagent hoe een 40 jarige Enschedese goederen wegnam uit een winkel aan de Raadhuisstraat in Enschede. Nadat de vrouw de winkel verliet zonder te betalen, werd ze aangehouden. De verdachte betreft een veelpleger en is daarom in verzekering gesteld. De politie heeft haar ter voorgeleiding opgesloten. Tevens bleek dat de 40 jarige nog een openstaande boete had, waarvoor ze nog negen dagen moet zitten. (06-099142)

Drie gewonden bij aanrijding

Weerselo

Bij een aanrijding op woensdag 2 augustus raakten drie personen gewond en werden naar het ziekenhuis overgebracht voor onderzoek. Een 35 jarige automobilist uit Weerselo reed omstreeks 16.50 uur op de Deurningerstraat in Weerselo en naderde de kruising met de Oldenzaalsestraat. Voor hem reed een 49 jarige automobilist uit Wezep, die voor de kruising moest afremmen. De 35 jarige werd op dat moment onwel en reed vol achter op de auto van de 49 jarige. Door de klap van de aanrijding schoot de 49 jarige met zijn auto door en reed daarbij op de voor hem rijdende auto van een 20 jarige vrouw uit Tubbergen. Vervolgens reed de 35 jarige met zijn auto naar zijn huis en kwam lopend terug bij de plaats van het ongeval. Drie inzittenden van de 49 jarige automobilist liepen daardoor nekklachten op. Dit betreffen een 47 jarige man en twee 46 jarige vrouwen uit Wezep. De politie nam het rijbewijs van de 35 jarige automobilist in en maakt proces-verbaal op. (06-099318)

Bromfietser onder invloed slaat passanten en vernielt auto

Bentelo

Op donderdag 3 augustus werd omstreeks 01.05 uur een aanrijding met letsel gemeld op de Bentelosestraat in Bentelo. Ter plaatse blijkt het een heel ander verhaal. Twee getuigen, een man en een vrouw rijden op hun fietsen op genoemde weg. Zij zien een 17 jarige bromfietser uit Hengevelde naderen, die hevig slingerend rijdt. Tijdens het passeren vragen zij aan de bromfietser wat er aan de hand is, waarop de bromfietser tegen de fiets van de vrouw trapt. Daarna rijdt de bromfietser verder, maar komt door nog onbekende oorzaak met zijn bromfiets op het wegdek terecht. Vervolgens trapt de bromfietser tegen de zijkant van een passerende auto, waardoor een deuk ontstaat in het portier. De automobilist stopt en wordt aangesproken door de vrouwelijke getuige. Onmiddellijk daarop wordt deze getuige door de bromfietser geslagen en geschopt. De politie constateert alcoholgebruik bij de bromfietser en houdt hem aan. Omdat de bromfietser gewond is aan zijn knie wordt hij naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling. Tevens wordt daar een bloedproef van hem afgenomen. De politie maakt proces-verbaal op. (06-099412)

Noot van de redactie: gegevens van de getuigen en betrokken automobilist zijn (nog) niet bekend.

Mishandeling

Enschede

Op woensdag 2 augustus werd omstreeks 18.45 uur een mishandeling gemeld bij een pand aan de Institutenweg in Enschede. Een 47 jarige man uit Oldenzaal, werkzaam in het bedrijfspand, had gezien hoe een schoonmaker, een 57 jarige Enschedeër in de papieren van het bedrijf zat te bladeren. De 47 jarige Oldenzaler sprak de 57 jarige hierover aan en wilde hem de toegang tot het pand ontzeggen. De 57 jarige ontstak in woede en vloog de 47 jarige aan. Daarbij sloeg hij de 47 jarige hard in zijn gezicht. De 47 jarige gaf aan hiervan aangifte te willen doen. Daarop hield de politie de 57 jarige man aan wegens mishandeling. De verdachte kon na verhoor het bureau weer verlaten. De politie maakt proces-verbaal op. (06-099334)

Tweetal aangehouden na mishandeling

Enschede

De politie werd op donderdag 3 augustus om 04.45 uur op de Oude Markt in Enschede aangesproken door een 23 jarige Enschedeër. De 23 jarige vertelde dat hij zojuist was geslagen door twee personen en dat hij daarvan aangifte wilde doen. De 23 jarige wees daarop twee personen aan die weg liepen in de richting van de Stadsgravenstraat. De politie trof dit tweetal korte tijd later in de van Lochemstraat en hield hen aan wegens openlijke geweldpleging. De verdachten, een 19 en 20 jarige Enschedeër verzetten zich tegen hun aanhouding en werden geboeid overgebracht naar het bureau. De politie sloot beide verdachten op voor nader verhoor. (06-099424)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --