Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhemse bromfietser gewond bij aanrijding met auto
Publicatiedatum: 3-8-2006 13:58:26

Arnhem - Bij een verkeersongeval tussen een bromfiets en een auto op de Raapopseweg in Arnhem is woensdagavond een negentienjarige jongen uit die stad gewond geraakt. Het slachtoffer reed even voor zeven uur op zijn bromfiets vanaf de Raapopseweg de Rosendaalsestraat op. Een naderende personenauto, bestuurd door een 22-jarige plaatsgenoot van het slachtoffer, kon een aanrijding niet meer voorkomen. Volgens de politie had de bromfietser tegen het verkeer in gereden. Bovendien bleek dat hij zonder helm en zonder bromfietscertificaat had gereden. De bromfiets van het slachtoffer is meegenomen voor een technisch onderzoek. De gewonde Arnhemmer is met hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht. Drankgebruik werd door de politie uitgesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhemmer aangehouden na conflict

Publicatiedatum: 3-8-2006 13:57:29

Arnhem - In een woning in de Arnhemse wijk Malburgen heeft de politie woensdagmiddag een 49-jarige bewoner aangehouden na een conflict. De man zou een medewerker van een bedrijf tegen zijn wil hebben vastgehouden in zijn woning. Volgens het slachtoffer, een 25-jarige plaatsgenoot van de verdachte, zou hij in de woning enkele reparaties uitvoeren. Toen die klaar waren wilde de man weggaan. De bewoner zou hem dat hebben belet omdat hij wilde dat er nog meer reparaties werden uitgevoerd, aldus de verklaring van het slachtoffer. Uiteindelijk was het de man toch gelukt weg te komen waarna de politie gewaarschuwd werd. Die hield de 49-jarige man aan. De Arnhemmer is na verhoor heengezonden en kreeg van justitie een dagvaarding.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Velpenaar aangehouden na bedreiging in winkel

Publicatiedatum: 3-8-2006 13:57:00

Arnhem - De Arnhemse politie heeft woensdagmiddag in een winkel aan de Johan de Wittlaan een 34-jarige man uit Velp aangehouden wegens bedreiging. De man zou in beschonken toestand in de winkel hebben gelopen waarop winkelpersoneel hem gebood te vertrekken. Daar had de man in eerste instantie kennelijk geen oren naar, waarop de politie werd gewaarschuwd. In bijzin van de agenten koos de Velpenaar eieren voor zijn geld en liep naar buiten. Eenmaal buiten echter zou hij zich weer tegen het winkelpersoneel gekeerd hebben en hen met de dood bedreigd hebben. Ook zou de man gedreigd hebben de zaak in brand te steken. Daarop werd de Velpenaar aangehouden. Door het winkelpersoneel is aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Dagvaarding voor verdachte winkeldief

Publicatiedatum: 3-8-2006 13:56:24

Arnhem - Een 20-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden in verband met winkeldiefstal. De man werd woensdagmiddag door de politie opgepakt na een melding van beveiligingspersoneel in een warenhuis aan het Velperplein. De man zou kleding hebben gestolen. Nadat de politie was gewaarschuwd bleek dat de man het kledingstuk onder zijn eigen kleding droeg. "Vergeten uit te doen na het passen", luidde de verklaring van de verdachte. En op de vraag hoe de prijskaartjes van het artikel konden zijn verdwenen antwoordde de man dat dat wellicht "per ongeluk" was gebeurd. De man is na het afleggen van zijn verklaring vrijgelaten en kreeg van justitie een dagvaarding mee. Het kledingstuk moest uiteraard worden teruggegeven.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---