Ingezonden persbericht


Persbericht

Amersfoort, 4 augustus 2006

Van Lanschot bank en ING bank installeren streaming video in de dealing room

Van Lanschot bankiers in Den Bosch alsmede de ING bank in Amsterdam hebben in hun dealing room een streaming video toepassing geinstalleerd. Deze opdracht is gegeven aan Inside Technology BV in Amersfoort .

Bij beide banken wordt door middel van "dedicated" MPEG 4 encoders van de fabrikant Vbrick, live video van TV zenders als CNN , Reuters, CNBC, Bloomberg etc. over het bestaande computernetwerk naar de desktop van de traders gestuurd. Dit wordt gedaan door Multicasting techniek waardoor de netwerk belasting gelijk blijft ongeacht het aantal kijkers. De keus voor MPEG 4 is mede genomen door de zeer goede kwaliteit van het beeld op de desktop en de lage latency waardoor de traders de live video informatie van de zenders vrijwel zonder vertraging op hun PC scherm zien. Bij de ING bank worden 4 live video kanalen over het netwerk gestuurd en bij van Lanschot bank kan men tot 8 live video kanalen in MPEG 4 over het netwerk sturen plus 2 kanalen in Windows Media.

MPEG 2, 4 en Windows Media encoders van Vbrick
De MPEG encoders zijn ondergebracht in een compacte behuizing en niet gebouwd op een PC platvorm waardoor men geen last heeft van virussen of andere PC- eigen problemen. Voor het tonen van video op grote plasma schermen kan gebruik worden gemaakt van MPEG 2 encoders waardoor men in DVD kwaliteit naar live video kan kijken.

Naast de MPEG 4 encoders wordt ook gebruik gemaakt van Vbrick Windows Media encoders waarmee men een live presentatie samen met een bijvoorbeeld een Powerpoint presentatie op het Internet kan plaatsen zodat de informatie ook beschikbaar is voor een veel groter publiek. Denk aan marktanalyses van de aandelen markt. Hiervoor kan men gebruik maken van een software pakket van Vbrick genaamd "VBPresenter" waardoor de presentator heel gebruiksvriendelijk de presentatie direct op het internet kan plaatsen.

Live video presentatie samen powerpoint
Met VBPresenter kan de presentator een live uitzending doen en dit ook gelijktijdig op het internet zetten. Hiervoor is een plug in voor Power Point ontwikkeld waarmee men de presentatie op een webserver kan plaatsen.

Zowel bij de ING bank als bij van Lanschot bank kan het systeem nog worden uitgebreid naar een video on demand (VOD) systeem waardoor het mogelijk is om live video op te nemen en dit op een later tijdstip beschikbaar te maken voor zowel het interne computer netwerk als voor het internet.

Inside Technology heeft uitgebreide kennis en ervaring van streaming video technieken en heeft reeds IPTV systemen geleverd aan meerdere banken, financiele instellingen, de groot zakelijke markt alsmede in het onderwijs.

Einde bericht

Wilt u aanvullende informatie over dit artikel neem dan even kontakt op met:

R.G.A.C. Schothorst

Inside Technology BV

Fortranweg7
3821 BK Amersfoort
tel: 033-4558524
fax : 033-4558310
Internet: http://www.inside.nl
E-mail: info@inside.nl

---- --