Gemeente Amerongen


Kabelstoringen Openbare Verlichting kern Driebergen

Momenteel heeft de openbare verlichting in de kern Driebergen-Rijsenburg op enkele plaatsen 'last' van kabelstoringen. Een kabelstoring kenmerkt zich als het niet branden van een aantal lichtmasten (een gedeelte of de gehele verlichting van een straat). Momenteel zit op de Oosterlaan, Oosterstraat en Oosterdwarsstraat een hardnekkige storing die zich maar zeer tijdelijk laat verhelpen. Een kabelstoring treedt vaak op bij stijging van het grondwater of bij werkzaamheden (bijvoorbeeld een paal die in de grond wordt geslagen en een kabel raakt).

Omdat de openbare verlichting in beheer en eigendom is van Citytec (zusterbedrijf van Eneco) is deze partij dan ook aangewezen om de storing op te sporen en te verhelpen. Bij kabelstoringen is het helaas zo, dat er meestal enige tijd overheen gaat, voordat Citytec de storing heeft hersteld. Het kabelnet in de grond is eigendom van Eneco. Indien de verwachting is dat het een kabelstoring betreft, wordt de storing zowel door de gemeente als door Citytec altijd met spoed behandeld, maar de storing blijft in handen van Citytec. Uiteraard kunt u uw melding betreffende storingen aan de openbare verlichting melden bij meldlijn van de gemeente, maar u kunt ook rechtstreeks bellen met Citytec, nr. 0800-citytec, oftewel 0800-2489832. Het is ook mogelijk een storingsformulier in te vullen op www.citytec.nl . Bij het melden van een storing dient u het lichtmastnummer te vermelden, welke vermeld staat op de lichtmast.

Als gevolg van een kabelstoring is het ook mogelijk dat de openbare verlichting in de gemeente dag en nacht brandt. Citytec en haar zusteronderneming Eneco Infra zullen gedurende de tijd die nodig is om de storing te verhelpen, alles in het werk stellen om deze 'overdaad aan licht' zoveel mogelijk het beperken. Een dergelijke tijdelijke maatregel heeft voor zowel de gemeente als de burger geen financiële consequenties.