Politie Drenthe

Donderdagmiddag

Assen, 03-08-2006

Internetoplichting
ASSEN Een 31-jarige Assenaar deed donderdagmorgen aangifte van oplichting. De benadeelde vroeg via Marktplaats.nl kaarten te koop aan voor het Lowlands festival. Een man reageerde en vroeg 180 voor 2 toegangskaarten. Na betaling werden er echter geen kaarten geleverd. Onderzoek volgt. (06-167741)

Inbraak in woning
HOOGHALEN In de nacht van woensdag op donderdag werd er ingebroken in een net opgeleverde woning aan de Hijkerweg. In het nog niet bewoonde huis werd van een een keukenraam een raamboompje vernield. De buit bestond uit bouwgereedschappen, bedpanelen, nachtkastjes en een stoelhoes. Ook werden van het nieuwe huis de koperen dakgoten met bijbehorende regenpijpen gestolen. (06-167682)

Bedrijfsinbraken
HOOGEVEEN Bij een gasinbouwbedrijf aan de Edisonstraat werd in de nacht van woensdag op donderdag ingebroken. Door een toegangsdeur te verbreken kon men binnen komen. De buit bestond uit gereedschappen, onderdelen voor gasinbouw en een bedrijfswagen die ter reparatie bij het bedrijf stond. (06-167665)

GIETEN Op het terrein van de rioolwaterzuivering aan de Spekstoep werd tussen dinsdag en donderdagmorgen grondkabel ontvreemd. Van het afgesloten terrein werd het slot van een toegangsdeur vernield. In totaal werd 105 meter kabel, waarin ongeveer 840 kg. Koper is verwerkt, gestolen. Voor het vervoer werd gebruik gemaakt van een kruiwagen die eveneens werd meegenomen. (06-167755)

Politie zoekt getuigen van aanranding en schennispleging TER AARD Een 60-jarige vrouw die donderdagmiddag op de Ter Aardseweg over het viaduct fietste, werd daar geconfronteerd met een schennispleger. De man sprak de vrouw aan en toonde zijn geslachtsdeel. Ook greep hij de vrouw bij haar borsten. De man fietste daarna weg in de richting van Assen. Het gaat om een man van ongeveer 20 jaar oud, Slavisch gezicht, blauwwit gestreept T-shirt en de man droeg een grote tattoo op zijn arm. De man reed op een oude gammele damesfiets. Getuigen en/of iemand die denken de man te kennen kunnen bellen met 0900-8844. (06-167805)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ron Reinds: 0592 36 1280