Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 3 augustus 2006

Politie houdt mannen aan voor rijden onder invloed

OISTERWIJK: Woensdagavond omstreeks 23.40 uur heeft de politie op de Gemullehoekweg een 24-jarige man uit Wijk en Aalburg aangehouden voor rijden onder invloed. Bij een controle moest de beginnende bestuurder een blaastest afleggen. Hieruit bleek dat hij teveel gedronken had. Hij moest mee naar het bureau voor een ademanalyse, waaruit bleek dat zijn ademgehalte 105 ug/l was. De man kreeg een rijverbod opgelegd van een uur. Tegen hem is proces verbaal opgemaakt.

Sinds 1 januari is de wetgeving voor beginnende bestuurders strenger dan voor ervaren deelnemers aan het verkeer. Voor de beginners ligt de grens op 88 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht (=ug/l); voor ervaren bestuurders is dit 220 ug/l. Een beginner is iemand die na 29 maart 2002 het rijbewijs heeft gehaald. De eerste vijf jaar geldt voor hen de lagere limiet. Dit percentage geldt ook voor alle brom- en snorfietsers tot 24 jaar. Doel van de nieuwe regels is om de combinatie van drinken en rijden tegen te gaan. De strengere regels gelden voor jongere en minder ervaren bestuurders, omdat juist die groep een hogere kans heeft op een ongeluk of het veroorzaken daarvan.

TILBURG: In de nacht van woensdag op donderdag, tegen middernacht, heeft de politie in de Wagenaarstraat een 30-jarige automobilist uit Tilburg aangehouden voor rijden onder invloed. Tijdens een politiecontrole moest de man een ademtest afleggen waaruit bleek dat hij teveel alcohol gedronken had. De man is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar hij een ademanalyse af moest leggen. Zijn ademgehalte was 460 ug/l, terwijl de wettelijk toegestane maximum grens 220 ug/l is. Met een proces verbaal en een rijverbod van 4 uur mocht de Tilburger weer naar huis.

Man aangehouden voor overtreden Opiumwet

TILBURG: De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag omstreeks 02.50 uur in de Alleenhouderstraat een 26-jarige Tilburger aangehouden. De man stond gesignaleerd omdat hij boetes open had staan. Bij de aanhouding trof de politie twee zakjes met vermoedelijk harddrugs aan in zijn broekzak. Tijdens een nader onderzoek troffen de agenten in zijn auto nog twee zakje met mogelijke harddrugs. De goederen zijn in beslag genomen. Na verhoor is de verdachte opgehaald door de politie Gelderland.

Vrouw gewond geraakt bij eenzijdig ongeval

TILBURG: In de nacht van woensdag op donderdag rond 02.00 uur is in de Reuverstraat een 18-jarige vrouw ten val gekomen met een scooter. Tijdens het remmen schoof ze onderuit en kwam met haar hoofd op het trottoir terecht. Hierdoor liep ze letsel op aan haar hoofd en bovenlichaam. Ze is door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. In het ziekenhuis moest de vrouw een blaastest afleggen waaruit bleek dat ze teveel alcohol had gedronken. Er is bloed afgenomen bij de verdachte, dat onderzocht zal worden. Rond 04.35 uur is de vrouw huiswaarts gegaan.

Politie houdt man aan voor mishandeling vriendin

TILBURG: Woensdagmiddag rond 15.15 uur heeft de politie in de wijk Hasselt, een 27-jarige man aangehouden in de woning van zijn 23-jarige vriendin uit Tilburg. Het stel had een woordenwisseling waarbij de man zijn vriendin in het gezicht schopte. Het gevolg was een gezwollen bloedneus. Tevens sloeg de man zijn vriendin een aantal keer tegen haar hoofd. De politie hield de man aan en nam hem mee naar het bureau. De verdachte is in verzekering gesteld.

Man aangehouden voor vernieling en bedreiging

TILBURG: De politie heeft woensdagavond rond 18.50 uur op de Gasthuisring een 44-jarige man uit Tilburg aangehouden. De man werd door twee medewerkers van de instelling voor verslavingszorg, waar de man verblijft, buitengezet. Hij maakte ruzie met een medebewoner. De verdachte werd kwaad en bedreigde één van de medewerkers. Ook vernielde hij twee ruiten uit een voordeur. De man werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Tijdens de rit beledigde hij ook de agenten. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt.

Politie ontmantelt hennepkwekerij

TILBURG: Woensdagmiddag omstreeks 15.30 uur heeft de politie in een woning aan het Stuivesantplein een vol in bedrijf zijnde hennepkwekerij aangetroffen. Er zijn 348 bijna oogstrijpe planten in beslag genomen. De Tilburgse politie geeft prioriteit aan het ruimen van kwekerijen in woningen. Niet alleen vanwege het brandgevaar en de stankoverlast, maar ook de criminele activiteiten die het hebben van dergelijke plantages met zich meebrengen. Hiertoe zijn afspraken gemaakt in een convenant dat door alle betrokken instanties vorig jaar onder regie van de gemeente is afgesloten.

Vrouw gewond bij verkeersongeval

TILBURG: Donderdagochtend rond 08.00 uur is in de Van Kalmthoutlaan een 59-jarige fietser uit Oisterwijk gewond geraakt bij een verkeersongeval. Een 41-jarige automobilist uit Tilburg verleende geen voorrang aan de van rechts komende vrouw. Hierdoor ontstond een aanrijding waarbij het slachtoffer op de motorkap van de auto terecht kwam en op straat viel. De vrouw is met licht hoofdletsel en pijn in de schouder naar het ziekenhuis overgebracht.

Politie houdt vrouw aan voor oplichting

TILBURG Agenten hebben vanmiddag, kort voor 12.30 uur, een 32 jarige vrouw uit Tilburg aangehouden voor oplichting. De vrouw bood in een kledingzaak in de Heuvelstraat kledingstukken ter betaling aan waarvan die vermoedelijk opzettelijk van labels verwisseld waren. Op het bureau legde de vrouw een ontkennende verklaring af waarna ze werd heengezonden.

Auteur: Desiree Brabers