Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten donderdag 3 augustus 2006

Zaanstreek-Waterland, 03-08-2006

Nauwelijks hardrijders

Wormerveer, 2 aug 09:45-12:20 uur

Tijdens een snelheidscontrole op de Provincialeweg Westzaan-Westgraftdijk (N246) reed woensdagochtend bijna niemand te snel. Slechts drie bestuurders werden geflitst omdat zij harder reden dan de toegestane 80 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 91 km per uur. Van meer dan tweeduizend voertuigen werd de snelheid gemeten.

Op de Kepplerstraat (50 km per uur) in Zaandam reed woensdagavond één op de twintig bestuurders te hard terwijl van bijna duizend voertuigen, uit beide richtingen, de snelheid werd gemeten. De hoogste snelheid bedroeg 80 km per uur. Op de Provincialeweg in Zaandijk werd woensdagavond ook gecontroleerd. De hoogste snelheid bedroeg 100 km per uur. Eén op de tien bestuurders overschreed de snelheidslimiet van 70 km per uur. Bijna negenhonderd automobilisten passeerden de radarauto.

Twee drankrijders

Landsmeer, 2 aug 23:10 uur

Woensdagavond en -nacht werden op de Dr Martin Luther Kingstraat en het Zuideinde een 27-jarige man uit Landsmeer en een 40-jarige man uit Amsterdam aangehouden. Beide, beginnende, bestuurders hadden meer dan 0,2 alcohol in hun bloed. Tegen de drankrijders is proces-verbaal opgemaakt.

Niet in de gordels

Zaandam, 2 aug, 13:45-16:30 uur

Op de Hoofdtocht en de Peperstraat in Zaandam werd woensdagmiddag een gordelcontrole gehouden. Tien bestuurders werden aan de kant gezet omdat zij niet in de gordels zaten. Daarnaast kreeg ook een bestuurder die aan het bellen was (niet handsfree) een boete. En ten slotte werden ook een hardrijder en een bromfietser zonder helm bekeurd.

Huiselijk geweld

Zaandam, 3 augustus 2006, 03:16 uur

Voor een woning aan de brandarisstraat heeft de politie een 24-jarige Amsterdammer aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. Op het moment dat de politie arriveerde probeerde de man de deur van de woning van zijn 21-jarige ex met geweld in te trappen. De man rook naar alcohol en was onvast ter been. Omdat de man dreigde van de flat te springen werd hij geboeid meegenomen naar het politiebureau. Een eerste identiteitsonderzoek wees uit dat de verdachte illegaal in Nederland verblijft. Hij is overgedragen aan de Vreemdelingendienst.

Aanrander aangehouden

Purmerend, 2 augustus 2006, 19:38 uur

De politie heeft een 43-jarige Purmerender aangehouden op verdenking van aanranding van een 13-jarig meisje uit Purmerend. De man zou haar met een bromfiets hebben klemgereden en haar tegen haar wil hebben gezoend. Op het moment dat de moeder van het meisje samen met het slachtoffertje aangifte kwam doen kwam er een tip binnen bij de politie waar de man mogelijk zou kunnen zijn. Het signalement werd doorgegeven en de verdachte is aangehouden op de Gorslaan. Hij is in verzekering gesteld en de bromfiets is in beslag genomen.

15-jarige autodief opgepakt

Koog aan de Zaan, 3 augustus 2006, 09:07 uur

Na een melding heeft de politie op een parkeerterrein aan de Anemoonstraat een 15-jarige jongen opgepakt op verdenking van autodiefstal. De verdachte zat op het moment van aanhouding op de bestuurdersplek in het geparkeerde voertuig. De auto staat gesignaleerd als gestolen. Forensische Opsporing onderzoekt de herkomst van het voertuig. De verdachte is in verzekering gesteld.

Man mishandelt ex

Katwoude, 2 augustus 2006, 20:28 uur

Op een parkeerplaats aan de Hoogedijk is een 53-jarige man aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn aanstaande ex. Beide zijn woonachtig in de Hollandsche Rading, maar zijn in het bezit van een boot die ligt gelegen in de jachthaven. De 52-jarige vrouw zou zijn geslagen en geschopt waardoor zij letsel heeft bekomen aan haar linkerbeen. De verdachte is meegenomen voor verhoor en er is proces-verbaal opgemaakt.