Politie Midden- en West Brabant

Persberichten van 03-08-06

OOSTERHOUT NB, 3 augustus 2006

Vrouw gewond door aanrijding bus

OOSTERHOUT: Woensdagmiddag 2 augustus vond omstreeks 15.30 uur op de Statendamweg een ongeluk plaats. Een autobus (voor personenvervoer) stond geparkeerd bij een busstation. Toen deze optrok en wilde draaien raakte hij met de achterzijde een 15-jarig meisje uit Rotterdam, dat op de stoep stond. Hierdoor kwam zij ten val. Ze liep diverse kneuzingen en een scheur aan haar pols op en moest zich onder medische behandeling stellen. De politie maakte een
ongevallenregistratieformulier op van dit ongeluk

Losgeslagen aanhanger veroorzaakt verkeersongeval

WOUDRICHEM: Woensdagmiddag 2 augustus heeft omstreeks 16.00 uur op de Almweg een ongeval plaatsgevonden tussen een personenauto en een losgelagen aanhangwagen. Een 72-jarige automobilist uit Andel reed met zijn aanhangwagen over de Almweg. De koppeling van de aanhangwagen raakte los. Hier kwam de op hol geslagen aanhanger op de rijstrook voor het tegemoet komend verkeer terecht. Uit tegenovergestelde richting naderde op dat moment een auto met een 37-jarige bestuurder, zijn 29-jarige vriendin en hun 1-jarig zoontje.

Het gezin is afkomstig uit Andel. Zij konden een aanrijding met de aanhangwagen niet meer voorkomen. De aanhanger raakte de linkerzijde van de auto waardoor deze begon te tollen en op zijn kop in de sloot terecht kwam. Getuigen konden de inzittenden van de auto uit het voertuig halen. De bestuurder en de passagier zijn voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De politie maakte proces-verbaal op en vorderde, gezien de omvang van de schade, het kenteken van de verongelukte auto in.

Winkeldief aangehouden

WAALWIJK: Donderdagmiddag rond 13.10 uur is in de Elst een 26-jarige man uit Waalwijk aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De man stal twee blikjes bier in een supermarkt en wilde de winkel verlaten zonder deze af te rekenen. Hij is meegenomen naar het politiebureau waar proces verbaal is opgemaakt. De verdachte heeft de afgelopen tijd al vaker winkeldiefstal gepleegd. Hij kreeg dus geen boete opgelegd maar een dagvaarding om zich bij de rechter te verantwoorden.

Mannen aangehouden voor rijden onder invloed

DORST: In de nacht van woensdag 2 augustus op donderdag 3 augustus heeft de politie rond 00.50 uur in de Ketenbaan een 41-jarige man uit Dorst aangehouden voor rijden onder invloed. De auto van de bestuurder was niet APK gekeurd waarop agenten hem controleerden. De automobilist heeft een blaastest afgelegd waaruit bleek dat de man teveel alcohol had gedronken. Hij moest mee naar het bureau voor een ademanalyse, waaruit bleek dat zijn adem/alcoholgehalte 545 ug/l was. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. De man is eerder aangehouden voor een soortgelijk incident. Tevens is proces-verbaal opgemaakt.

RIJSWIJK: De politie heeft in de nacht van woensdag 2 augustus op donderdag 3 augustus een 49-jarige automobilist uit Almkerk aangehouden. Tijdens een politiecontrole moest de bestuurder een blaastest afleggen waaruit bleek dat hij teveel alcohol gedronken had. De man moest mee naar het politiebureau om een ademanalysetest af te leggen. Het ademgehalte van de man was 440 ugl/, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is. Met een proces verbaal en een rijverbod van 6 uur mocht de man weer naar huis.

Einde berichtgeving.

Auteur: Jeroen Steenmeijer en Ilse Matthijsen