Vrouwen vallen voor Jochem de Bruin

Sanoma uitgevers

Persbericht

Financiële reclame: graag eerlijk en emotioneel
Vrouwen vallen voor Jochem de Bruin

Hoofddorp, 3 augustus 2006 - Vrouwen irriteren zich mateloos aan goedkope leenadvertenties. Maar Jochem de Bruin zien ze wel zitten. Deze reclame makende bankmedewerker scoort erg goed bij ze. Vrouwen willen financiële reclame die eerlijk is, emotie heeft en waarin ze zich kunnen herkennen.

Dat blijkt uit Vrouwen en Financiën, een onderzoek van Sanoma Uitgevers Vrouwen, uitgever van onder meer de vrouwenbladen Libelle, Margriet, Viva en Flair. Het onderzoek werd gedaan door onderzoeksbureau Veldkamp onder 795 vrouwen tussen de 18 en 65 jaar.

Belangrijke doelgroep
Vrouwen zijn voor financiële adverteerders een heel belangrijke doelgroep. Bij geldbeslissingen in het gezin hebben beide partners evenveel invloed. Vrouwen vormen dus voor aanbieders een zeer belangrijke doelgroep. Maar bijna de helft van de vrouwen vindt dat financiële dienstverleners zich te veel op mannen richten.

Slechts drie procent van de vrouwen voelt zich aangesproken door de huidige financiële reclame. Zeven op de tien vrouwen vindt de uitingen niet eerlijk genoeg. Toch is het wel degelijk mogelijk financiële reclame te maken die vrouwen aantrekkelijk vinden. Reclame die integer is en emotie en herkenning oproept, maakt een goede kans op een positieve ontvangst onder vrouwen.

De juiste toon
Financiële adverteerders moeten vrouwen niet zozeer overtuigen van nut, belang of voordelen van hun producten, maar ze meer op de juiste toon aanspreken. De reclame moet de juiste mix hebben van verstand en gevoel, zo concludeert het onderzoek.

Sanoma Uitgevers Vrouwen doet regelmatig onderzoek naar de doelgroep vrouwen. De inzichten uit het onderzoek Vrouwen en Financiën publiceert Sanoma vanaf vandaag op de eigen kennissite www.allesovervrouwen.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met (