Heineken Extra Cold: nieuwe tapbiervariant op 0 graden

Heineken nederland b.v.


- PERSBERICHT -

IJskoude horeca-innovatie

Heineken Extra Cold: nieuwe tapbiervariant op 0 graden

Zoeterwoude, 3 augustus 2006 : Marktleider Heineken introduceert deze zomer in de horeca Heineken Extra Cold; extra koud tapbier dat wordt geserveerd bij 0 graden Celsius. Het bier wordt getapt uit een bevroren tapzuil en gepresenteerd in een bevroren Heineken Extra Cold 'Galaxy' glas. Met dit product geeft de bierbrouwer de consument een extra keuze naast het reeds bekende tapbier dat op 5 tot 7 graden wordt geserveerd. Het aanbieden van tapbier met verschillende temperaturen is uniek voor de horeca. Heineken Extra Cold is vanaf nu verkrijgbaar.

Voor het eerst sinds 1873 wijkt Heineken af van het advies om tapbier te serveren op een andere temperatuur dan de gebruikelijke 5 - 7 graden Celsius. Onderzoek toont aan dat een grote groep consumenten zo nu en dan een extra koud biertje prefereert, tussen de 0 en 3 graden Celsius. Hiermee speelt Heineken in op de vraag van consumenten en biedt hen daarnaast een nieuwe beleving vanwege de bijzondere manier van serveren.

De smaak van Heineken Extra Cold
Door middel van een 'booster cooler' in het tapsysteem plus bevroren glazen bereikt Heineken Extra Cold de gewenste 0 graden Celsius. Heineken Extra Cold is hetzelfde bier, maar wordt vanwege de lage temperatuur als minder bitter ervaren zonder de typerende smaak van Heineken bier uit balans te brengen. Het heeft bovendien een enigszins stabielere schuimkraag en kleinere koolzuurbubbels. Voorafgaand aan de introductie van Heineken Extra Cold is een uitgebreide test gedaan in de horeca. De resultaten hiervan waren veelbelovend, zowel ondernemers als consumenten reageerden zeer enthousiast.

Extra opkikker
Heineken Extra Cold is een extra koud biertje voor elk moment. Gewoon als opkikker op een warme dag, maar ook heerlijk op alle andere momenten dat je zin hebt in een extra koud biertje. Bijvoorbeeld bij het uitgaan, na het dansen of na een lange dag werken. Heineken Extra Cold wordt het hele jaar door geserveerd in uiteenlopende horecagelegenheden: van dancing tot hotelbar.

Coldspots
Vanaf de zomer is Heineken Extra Cold verkrijgbaar in een geselecteerd aantal uitgaansgelegenheden, waaronder XtraColdAmsterdam. Een bar die volledig van ijs is gemaakt. Andere Europese steden, zoals Londen, Milaan en Stockholm hebben vergelijkbare bars, maar nu is het dan eindelijk de beurt aan Amsterdam.

Het uitgaanspubliek kan zich verheugen op één van de coolste horecagelegenheden van dit moment. In XtraColdAmsterdam, waar de temperatuur niet boven de min vijf uitkomt, drink je Heineken Extra Cold zelfs ook uit een glas van ijs, zit je aan een bar van ijs en kun je chillen op een bank van ijs.

Op www.heineken.nl zijn alle 'cold spots' te vinden waar Heineken Extra Cold verkrijgbaar is. Op dit moment zijn dat zo n 100 adressen, maar dit aantal wordt waarschijnlijk nog voor het eind van dit jaar uitgebreid naar ruim 350 horecagelegenheden.


- EINDE PERSBERICHT -

NOOT AAN DE REDACTIE,