Politie Midden- en West Brabant

District Breda donderdag 3 augustus

BREDA, 3 augustus 2006

Bredanaar (33) aangehouden na mishandeling ex-vriendin

BREDA: De politie heeft woensdag een 33-jarige Bredanaar aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn ex-vriendin maandag 31 juli. Dat gebeurde in de woning van een vriendin van het slachtoffer in het centrum van Breda. Na de mishandeling nam hij de auto van zijn ex-vriendin mee zonder haar toestemming. De Bredanaar is in verzekering gesteld.

Twee mannen aangehouden na vermeende inbraak op bouwterrein

BREDA: De politie heeft woensdagavond kort voor 00.00 uur twee mannen (27 en 31 jaar, beide uit Rijen) aangehouden op de Heusdenhoutseweg. Beide mannen zaten in een auto die door een getuige kort daarvoor werd gezien bij een bouwterrein aan de Heusdenhoutsestraat. De getuige zag een man over het hek klimmen en het in aanbouw zijnde pand binnengaan en waarschuwde de politie. In het busje waarin het tweetal zat, werden diverse bouwgerelateerde goederen aangetroffen. Uit onderzoek is vast komen te staan dat de twee zich niet schuldig hebben gemaakt aan diefstal; het duo is donderdag weer op vrije voeten gesteld.

Beschonken automobilist

ZEVENBERGEN: Een 18-jarige inwoner van Zevenbergen heeft woensdagavond iets te diep in het glaasje gekeken. De man reed tegen 21.00 uur in zijn auto over de Provincialeweg 306 toen hij aan de kant werd gezet. Hij blies vervolgens 310 ug/l waarna hij werd aangehouden. De man kreeg een rijverbod van 2 uur. Na verhoor kon hij weer gaan.

Snelheidscontroles

BREDA: Bij een snelheidscontrole op de Tramsingel zijn woensdag 110 passanten bekeurd. In totaal passeerden 2158 mensen de radarpost. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 90 km/uur, terwijl 50 km/uur maximaal is toegestaan.

ZEVENBERGSCHEN HOEK: Bij een controle op de Achterdijk liepen woensdag 55 van de in totaal 369 passanten tegen de lamp. Hier was 84 km/uur de highscore, terwijl 60 km/uur als maximumsnelheid geldt.

ZUNDERT: Bij een controle aan de Rucphenseweg zijn donderdag drie overtreders bekeurd. In totaal passeerden 763 mensen de post. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 90 km/uur, terwijl 80 km/uur is toegestaan.

ZEVENBERGEN: Op de Hazeldonkse Zandweg werden donderdag 1385 passanten op hun snelheid gecontroleerd. Daarvan gingen er vijf over de schreef. De hoogste snelheid bleek hier 121 km/uur, terwijl 80 km/uur de limiet is.

Auteur: Andre van den Hul