Vodafone stroomlijnt datatarieven in 78 landen

Vodafone

http://www.vodafone.nl

Nu ook vaste tarieven voor niet-Vodafone netwerken

Maastricht, 3 augustus 2006 - Vanaf 1 augustus kunnen zakelijke Vodafone klanten met hun Vodafone UMTS datacard in 78 landen voor een vast tarief verbinding maken met niet-Vodafone netwerken. Met een internationaal data-abonnement betaalt de klant nu een vaste prijs van EUR 7,50 per MB. Hierdoor kunnen zakelijke Vodafone klanten nu ook in het buitenland tegen transparante tarieven gebruik maken van datadiensten, zoals bijvoorbeeld internet, e-mail en toegang tot het bedrijfsnetwerk, ongeacht of ze op een Vodafone voordeelnetwerk of op een ander netwerk zitten. Met de vereenvoudiging van het tarief voor niet-Vodafone netwerken maakt Vodafone voor haar zakelijke klanten nu een eind aan het woud van tarieven voor mobiel dataverkeer in het buitenland.

Vodafone biedt al veel langer haar klanten een vast tarief van slechts EUR 2,00 per MB indien de klant op een van de 18 buitenlandse voordeel-netwerken van Vodafone zit. Tot nu toe was het tarief bij niet-Vodafone netwerken per operator verschillend omdat er per netwerk andere afspraken bestonden. Dit maakte tarieven voor dataverkeer in het buitenland voor klanten vaak onnodig ingewikkeld. Vodafone klanten weten nu vóór vertrek naar het buitenland exact waar ze aan toe zijn en welke kosten ze kunnen verwachten.

Deze stap past volledig in het streven van Vodafone om mobiele diensten in het buitenland tegen transparante tarieven aan te bieden. Zo kunnen zakelijke Vodafone klanten met Vodafone Passport via de voordeelnetwerken al in 19 landen voor slechts EUR 0,14 per minuut bellen (plus eenmalig EUR 0,83 per gesprek). Vodafone heeft eerder al aangekondigd onderhandelingen te starten om ook de tarieven van bellen op alle niet-Vodafone netwerken goedkoper te maken.

Alle genoemde prijzen zijn exclusief BTW.

/ / / / / / / / / / / / /

Vodafone Libertel N.V.

Vodafone is een van de grootste mobiele telecommunicatiebedrijven in Nederland en maakt deel uit van de wereldwijde Vodafone Group, het grootste telecommunicatiebedrijf voor mobiele telefonie ter wereld met proportioneel bijna 187 miljoen klanten in vijf continenten. De Vodafone Group heeft deelnemingen in het aandelenkapitaal van mobiele operators in 27 landen. Daarnaast heeft zij een samenwerkingsverband met netwerken in 33 landen.