Time : 09:00:00
Date : 03 August 2006
Sender Name: vzw GreenSailor

Nieuw COMBO-Project tegen uitstoot van CO2 en de opwarming van de aarde

Greensailor.org stelt haar nieuwste project voor om het onnodige gebruik van auto's, vrachtwagen, bussen, enz. ... drastisch te reduceren. Door de introductie van een nieuw elektronisch-tax-systeem op alle voertuigen.

Sint-Niklaas, België, 1 Augustus 2006
Het systeem vereist dat alle landen, overheden, politici, enz. ... eenzelfde visie vormen voor de toekomst. Alle creaties en individuele ideeën voor het reduceren van snelheid en vervuiling gaan niet samen met de doelstelling om nieuwe nucleaire installaties te plaatsen. Het is volledig controversieel om mensen het nut van
hernieuwbare energie door de strot te duwen wanneer men langs de andere kant kernenergie wil behouden.

Verschillende landen beschikken reeds over een elektronisch systeem - zoals Duitsland, Oostenrijk, Denemarken, enz. ... Andere landen introduceerden reeds een Tolsysteem voor het inrijden van de stadskern - zoals Londen.
Het COMBO-project is een vooruitstrevend geheel van al deze systemen, welke uitbreidbaar is op elk moment, afhankelijk van de noden.

Behoudens elke ander doelstelling is comptabiliteit een absolute vereiste. Veel vrachtwagens en bussen zijn al lang voorzien van een transponder systeem. Belangrijk is het behoudt van dergelijk systeem om te gebruiken in alle landen dat voorzien worden van een elektronisch takssysteem.

Deze nieuwe visie is gebaseerd op consumptietaks in plaats van mensen en bedrijven te straffen met forfaitaire taksen louter en alleen om het bezitten van een voertuig.
Door de combinatie met satelliet en gps kan de verkeersveiligheid zeer gevoelig toenemen. Een constant volgen van voertuigen en hun respectievelijke snelheid zal een beduidende invloed hebben op het aantal verkeersslachtoffers.
Door de nadruk te leggen op combinaties dient het COMBO-project volledig te werken op hernieuwbare energie zoals zon en windenergie. Zelfs de toepassing van zon energie op de transponders is een heuse stap in de goede richting, betreft toepassen van hernieuwbare energie bij massaal toegepaste applicaties.

VOLLEDIGE VERSIE (zie pdf-file attachment - Engelse versie)

Voor meer info:

Paul Schietekat
Tel.: +32 475 71 07 96
E-mail: info@greensailor.org
Greensailor vzw

URL: http://www.gresa.eu Picture: (None)
Attachments: gresanews_20060801_160224_441_Att_2pdf

Translations:

Link to Press Release - NL Link to Press Release - UK