Ingezonden persbericht


Donderdag 3 augustus 2006

----------
DUBBELNUMMER week 31 & 32

Talpa zet harder in
Na een teleurstellend eerste jaar, waarin John de Mols tv-zender vooral hoon en spot oogstte, zet Talpa het komend seizoen harder in. Meer sluikreclame, nog meer tv-personalities en vooral meer Bridget Maasland. En dan komt er volgend jaar ook nog een tweede Talpa. Waanzin? Welkom in de business case die Talpa heet.

SNS Reaal betaalt 840 miljoen voor risico's
ABN Amro heeft het meest risicovolle onderdeel van Bouwfonds weten te slijten aan SNS Reaal. Opmerkelijk, want Bouwfonds Property Finance heeft geen enkele synergie met SNS Reaal en past eigenlijk ook helemaal niet in de strategie van de brave bankverzekeraar.

The French connection
Hij smeedde fusies tussen KLM-Air France, was het brein achter de overname van Laurus door Casino, en was betrokken bij vrijwel alle Frans-Nederlandse deals. Portret van bankier Remmert Laan, die 23 jaar lang bij de Franse zakenbank Lazard Frères werkte en nu een eigen financiële advies boutique begint.

New York, adieu
Acht jaar lang schreef hij voor FEM Business over het Amerikaanse zakenleven. Nu volgt correspondent Jeroen Ansink zijn eigen American Dream: hij wordt ondernemer. Hij neemt afscheid met een persoonlijke terugblik en een serie portretten van de Nederlandse smaakmakers van de business scene in New York. Uiteraard hoopt hij zo snel mogelijk in hun spoor te kunnen treden.

Anonieme aandeelhouder opgespoord
Beursgenoteerde ondernemingen hebben soms de grootste moeite uit te vinden van wie ze nu eigenlijk zijn. Daarom huren ze steeds vaker privé-detectives in om hun aandeelhouders op te sporen. Deze shareholder identification ontwikkelt zich tot een nieuwe bedrijfstak.

Verder in dit nummer:
>> razendsnel en bloedmooi: de Porsche 911 turbo
>> zeilen als metafoor voor zakendoen: de FEM Business Cup >> uitgeslapen beleggers stappen uit Beter Bed

Sneak preview?
Zie de complete inhoudsopgave in de bijlage (opvragen bij afzender)
Informatie: Arne van der Wal 06 22 31 37 18

De business weekly FEM Business ordent wekelijks de relevant zakelijke, economische en financiële informatie. Naast het feitelijke nieuws ook oorzaken en gevolgen, achtergronden, heldere analyses en scherpe commentaren. De redactie schrijft over bedrijven, markten, sectoren en de mensen die erover beslissen. Deskundig en onafhankelijk. Naast het weekblad is er een goed bezochte website waarop de vaste abonnees toegang hebben tot het elektronische archief van FEM Business. Tevens verschijnt dagelijks FEM Business Update, de gratis dagelijkse E-nieuwsservice van FEM Business.