Ingezonden persbericht


Persbericht

3 augustus 2006

Vernieuwde Vraagbaak van Monumenten.nl

VRAGEN VAN EEN MONUMENTEIGENAAR

Hoe weet ik of mijn pand een rijksmonument is? Wat zijn mijn rechten en plichten als monumenteigenaar? Zijn er financiële mogelijkheden als ik mijn monument wil gaan restaureren? Hoe zit het met fiscale aftrek? Hoe vind ik een goede aannemer? Dit is slechts een greep uit het groot aantal vragen van een (toekomstig) eigenaar van een monument. De vernieuwde Vraagbaak van Monumenten.nl geeft antwoord! Staat een vraag er niet bij? Een team van deskundigen staat klaar om deze te beanwoorden! De restauratie van een monument is een langdurig en ingrijpend proces. De eigenaar krijgt te maken met regels, maar komt ook in aanmerking voor bepaalde voorzieningen. Zo zijn er voor bepaalde soorten monumenten subsidiemogelijkheden en voor andere leningen met een lage rente. Voor een (potentiële) monumenteigenaar is het niet altijd duidelijk welke regels van toepassing zijn. De Vraagbaak van Monumenten.nl geeft antwoord op alle mogelijke vragen van monumenteigenaren. Zo zijn er vragen over de aankoop van een monumentenpand, de verschillende soorten monumenten, procedures en financiële mogelijkheden. Met een aantal categorieën wordt overzichtelijk getoond met welke zaken een eigenaar te maken kan krijgen. De bezoeker wordt doorverwezen naar andere pagina's op de website of naar instanties die verder van dienst kunnen zijn. Hierdoor kan er gericht gezocht worden naar informatie die van toepassing is.

Naast de Vraagbaak biedt Monumenten.nl nog veel meer informatie over alles wat met monumenten te maken heeft. Zo zijn er Dossiers over het aankopen van een monument, financiële mogelijkheden en onderhoud. Een gratis abonnement op de digitale Nieuwsbrief is eenvoudig geregeld. Via de Nieuwsbrief worden de abonnees maandelijks gedegen geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen op het gebied van monumenten(zorg). U kunt zich eenvoudig aanmelden op de Homepage.

Noot aan de Redactie:
Voor meer informatie over dit persbericht of een verzoek voor redactionele aandacht kunt u contact opnemen met Margreet Haleber of Renate Mosternan van Monumenten.nl. Dit kan telefonisch via (033) 2539444 of per e-mail: info@monumenten.nl.

Monumenten.nl is een initiatief van het Nationaal Restauratiefonds en de Rijksdienst voor de Monumentenzorg met als partners het Nationaal Contact Monumenten en de Monumentenwacht Nederland.

Monumenten.nl 2006

Dit persbericht is een uitgave van Monumenten.nl.