Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Gillette Venus Vibrance maakt de zomer nog mooier. Handige scheertips zorgen voor ultragladde en zijdezachte benen.

Rijswijk, augustus 2006 - Er komen zeker nog warme dagen deze zomer en ook dan blijft Gillette zorgen voor zijdezachte benen en een stralende huid. De nieuwe Venus(TM) Vibrance(TM) is het eerste natscheersysteem op batterijen voor vrouwen. De subtiele trillingen zorgen voor een milde peeling en maken scheren zeer comfortabel. In combinatie met de Satin Care(TM) Radiant Apricot scheergel geeft dit een zijdezacht scheerresultaat en een stralende huid.

Scheren stap voor stap
Scheren is snel, veilig en makkelijk. Het is de populairste ontharingsmethode. Zo'n 72% van alle Nederlandse vrouwen scheert wel eens 'nat' met een scheermesje. Voor het mooiste eindresultaat dienen een aantal stappen zorgvuldig genomen te worden. Week de haartjes 2 minuten in warm water om ze zacht te maken zodat ze makkelijker te scheren zijn. Masseer vervolgens de te ontharen zone in met een scheergel, bijvoorbeeld Satin Care(TM) Radiant Apricot, en laat dit even inwerken. De scheergel beschermt de huid namelijk tijdens het scheren en helpt de huid glad en zacht te houden. De gel laat ook zien waar er al geschoren is. Geen gemiste haartjes dus! Laat het scheermesje het werk doen. Soepele bewegingen geven een gladde en zachte huid. Gebruik bij voorkeur het Venus Vibrance scheerapparaat met 3 Moisture-Glide strips, verrijkt met natuurlijke Aloë en botanische oliën. Die combinatie zorgt voor een glad en zacht scheerresultaat bij iedere scheerbeweging, zelfs op gevoelige plekken als de bikinilijn en enkels. Na afloop spoel je de huid af met water en dep de geschoren huid zachtjes droog.

Zomerse scheersensatie
De Nederlandse benen blijven er deze zomer dus tiptop uitzien dankzij de combinatie van de Venus Vibrance en de nieuwe Satin Care(TM) Radiant Apricot scheergel. Die is rijk aan vitamines en ruikt heerlijk naar zomerse abrikozen. Samen zorgen ze voor een zomerse scheersensatie onder de douche. Want het handige opbergsysteem met scheerapparaat en vier waterdicht verpakte mesjes kun je daar heel gemakkelijk ophangen.

Gillette staat niet stil
Gillette is wereldleider op het gebied van scheren. Op het hoofdkantoor in Boston wordt continu gewerkt aan de ontwikkeling van de allerbeste scheersystemen voor vrouwen en mannen.

Note voor de redactie

- Voor meer informatie, kunt u contact opnemen met Gillette Nederland, Nynke van der Woude, telefoonnummer (010) 286 3100 of e-mail vanderwoude.n@pg.com
- Voor beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Gerlinde Vos, telefoonnummer (020) 543 76 00 of e-mail: gvos@porternovelli.nl
- Kijk ook op www.gillettevenus.com

Vrouwen en scheren: facts & figures

Wat is het voordeel van een milde peeling?
Door scrubben worden dode huidcellen zachtjes verwijderd. Veel dode huidcellen verdwijnen al tijdens het wassen maar als je ze echt weg wilt hebben kan je het beste scrubben. De Venus Vibrance heeft een peelend effect, en dat heeft de volgende voordelen:
* Je huid gaat glanzen.

* Je gaat ingegroeide haartjes tegen.

* Verzorgingsproducten worden beter opgenomen.
* Je wordt egaler en sneller bruin.

* Als je al bruin bent, zorgt scrubben ervoor dat je tint langer meegaat en mooi blijft.

Wat is het voordeel van scheren boven andere ontharingsmiddelen? Scheren is snel, veilig en makkelijk. Het is niet voor niets de populairste ontharingsmanier ter wereld. Meer dan 500 miljoen vrouwen vanaf 13 jaar ontharen zich, waarvan 400 miljoen vrouwen een scheermesje gebruiken.

Wat is er bekend over Nederlandse vrouwen en scheren? 97% van de Nederlandse vrouwen onthaart zich. Scheren is de populairste ontharingsmethode. De meeste vrouwen (69%) ontharen zich 'voor zichzelf', omdat ze er zich prettiger en sexier bij voelen. De helft (48%) doet het vanuit hygiënisch oogpunt. Op de derde plaats staan de redenen 'voor mijn partner' en 'uit gewoonte' (beide 17%). (Bron: TNS NIPO maart 2005)

Hoe vaak moet je scheren?
Dat is voor iedereen anders. Maar omdat scheren slechts een paar minuten in beslag neemt, kun je het gemakkelijk een paar keer per week doen.

Op welke leeftijd kun je het best beginnen met scheren? Je hoort wel eens: 'Hoe eerder je begint, hoe dikker je haartjes terugkomen.' Maar dat is een fabeltje want je komt niet aan het haarzakje zelf. De meeste meisjes beginnen rond hun 14e met scheren.

Kun je een scheermesje gebruiken als je een gevoelige huid hebt? Jazeker. Denk gewoon aan de routine. Laat de haartjes weken, gebruik een scheergel (voor gevoelige huid) en gebruik regelmatig een nieuw mesje.

Hoe moet je een scheermesje onderhouden?
Dat is heel gemakkelijk. Je hoeft het scheermesje alleen maar af te spoelen. Laat het daarna opdrogen. Gebruik geen droogdoek of tissue, want dan beschadig je het mesje. Denk er daarnaast aan om het scheermesje regelmatig te vervangen door een nieuw mesje.

Wat is de beste manier om je benen te scheren?
Begin na het aanbrengen van scheergel bij je enkels en scheer in de richting van je knie in één lange, vloeiende beweging. Scheer voorzichtig, zodat je makkelijker rond de rondingen van je lichaam mee kunt bewegen.

Wat is de beste manier om je bikinilijn te scheren? Scheer schuin van je dij naar je lies, met langzame, gelijkmatige halen. Vergeet vooral niet om scheergel te gebruiken. Dit helpt om de dikkere haartjes bij de bikinilijn zachter te maken.

Wat is de beste manier om je oksels te scheren?
Was je oksels met zeep en lauw water om alle restjes deodorant te verwijderen. Strek je arm boven je hoofd om de huid strak te trekken. Breng scheergel aan en begin dan met scheren: omhoog, omlaag en opzij. Scheer vanuit alle hoeken, want okselhaar groeit in verschillende richtingen.