Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

De Panne, 03 augustus 2006

Ongeval De Draak in Plopsaland De Panne Attractie opnieuw opengesteld voor het publiek

Vandaag gebeurde in het themapark Plopsaland De Panne omstreeks 12u20 een spijtig ongeval. Een Nederlands jongetje van 8 jaar uit Breda werd hierbij gewond. Het jongetje kwam om nog onduidelijke reden in de noodruimte van de attractie `De Draak' terecht. Daar klauterde hij op een betonnen platform dat zich onder de baan van de coaster bevindt. Bij het binnenrijden van de karretjes in het station werd hij aan het hoofd geraakt en liep hierbij een hoofdletsel op. De attractiebedieners verwittigden onmiddellijk de EHBO van het park die meteen de eerste hulp toediende. De hulpdiensten, zowel een ambulance, de MUG, als de politie, waren zeer snel ter plaatse. Na de eerste zorgen werd het jongetje voor verdere verzorging naar de Sint-Augustinuskliniek in Veurne gebracht. Daar constateerde men in de loop van de namiddag een schedelfractuur. De toestand van het jongetje is intussen stabiel.

Na het ongeval werd de attractie `De Draak' afgesloten voor het publiek. Het parket stuurde meteen een deskundige ter plaatse. Na de nodige vaststellingen oordeelde hij dat de attractie opnieuw kon worden vrijgegeven.

De deskundige bevestigde het scenario dat het kind zich op eigen houtje naar de noodruimte had begeven. Daar klom hij vervolgens via de evacuatietrap naar het platform. Hierdoor kwam hij gevaarlijk dicht in de buurt van de coaster met het intussen gekende gevolg.

Het cynische van het verhaal is dat de nooddeuren, die in enkel in uiterste nood mogen worden geopend, het jongetje mogelijk op de plaats van het tragische ongeval brachten. Bezoekers worden onder normale omstandigheden niet geacht deze afgesloten ruimte te betreden.

Plopsaland heeft bijgevolg geen schuld aan dit betreurenswaardige ongeval.

Na overleg met het parket werd dan ook besloten de attractie opnieuw open te stellen voor het publiek.

Meer informatie over Plopsaland De Panne op www.plopsa.be Noot voor de redactie (