Ingezonden persbericht


Persbericht 3FM

21 juli 2006

1000e aanmelding op 3FM Serious Talent

Optreden van Serious Talent tijdens Solar Weekend Festival op 4- 6 augustus

3FM Serious Talent, het online podium voor onbekende bands en artiesten, heeft vrijdag 21 juli de 1000e aanmelding ontvangen. Via 3FM Serious Talent kunnen beginnende bands en artiesten vanaf 10 maart jl. demo's uploaden naar 3FM.nl. De demo's worden beoordeeld door de muziekredactie én door de luisteraars van 3FM. De beste demo's maken vanaf september 2006 kans op airplay op de zender die aan de wieg heeft gestaan van enorm veel Nederlandse bands en artiesten.

3FM Serious Talent, dat in samenwerking met Onbekend talent.nl (NCRV) is opgezet, biedt jonge bands en artiesten een extra mogelijkheid om door te breken.

Florent Luyckx, zendercoördinator 3FM: "Veel bands en artiesten zoeken buiten platenmaatschappijen om een mogelijkheid om door te breken. Als je in 4 maanden tijd 1000 demo's ontvangt, voorzie je duidelijk in een behoefte. Wij vinden het belangrijk om te blijven zoeken naar Nederlands talent buiten het reguliere aanbod. 3FM Serious Talent is de kortste weg van demo naar airplay."

Speciale optredens

Naast air play op 3FM maken bands en artiesten regelmatig kans op speciale optredens. Zo wordt zondag 23 juli in het programma 'Bring it on' bekend gemaakt welke bands kans maken op een optreden tijdens het Solar Weekend Festival op 4, 5 en 6 augustus in Roermond. 3FM-luisteraars kunnen vanaf zondag stemmen op twee genomineerden via 3FM.nl.

----------