Gemeente Stein


Limburg Festival 2006
24-07-2006
Limburg Festival 2006
Het Limburg Festival wordt dit jaar voor de 24e keer georganiseerd. Ook dit jaar zijn er weer verschillende optredens binnen onze gemeente en net als voorgaande jaren verwachten wij dat er weer veel belangstelling bestaat om de voorstellingen bij te wonen. We laten ons graag verrassen door de diverse artiesten die met hun show de toeschouwers proberen te vermaken. Iedere artiest doet dit op zijn of haar eigen wijze.

Het programma voor onze gemeente is als volgt:

The Circus Group (België) vrijdag 4 augustus om 14.00 uur op het van Heldenplein in Stein-Nieuwdorp
Trampoline Mission 3 is de eerste voorstelling van dit nieuwe Belgische gezelschap. Zoals de naam al aangeeft, staat de trampoline in deze voorstelling centraal. U kunt zich alvast verheugen op een energieke rock n roll voorstelling; vol humor, passie en nimmer aflatende energie. Een en ander staat onder regie van Jan Vermeersch, frontman van Cirqulation Locale. Nou dan weet u genoeg. Of niet natuurlijk. Hoe dan ook: klakske af voor one nieuwe Belgische vrienden Jokke, Benjamin en Mikaël.

Aya (Fr/Aus) zaterdag 5 augustus om 15.00 uur op het Molenpark in Urmond
Het Frans-Australische gezelschap Aya presenteert hun nieuw voorstelling Helix. Een voorstelling waarin werkelijkheid en verbeelding naadloos in elkaar overgaan. De twee acteurs verheffen jongleren met kristallen ballen tot kunst. In een poëtisch optreden vergen ze het uiterste van zichzelf. Een klein pareltje waarin het geheel veel meer is dan de som der delen. Visuele poëzie ingebed in frisse humor.

The WallStreet Theatre (Duitsland) zondag 6 augustus om 14.30 uur op de Koeweide in Meers
Het drama begint al bij de begroeting tussen Herr Schreuder & Herr Schultze. Als ze elkaar de hand geven, raken ze al in de knoop. In hun voorstelling Take a Seat leveren de heren een ware slapstickoorlog met en tegen elkaar. Gelukkig voor de neutrale toeschouwer heiligt daarbij het doel de middelen. Maar uiteindelijk herstellen deze dear old friends het onderlinge wankel evenwicht. Hierbij is alles erop gericht dat hun sokophouders niet teveel blootgeven.

U kunt ook de website bezoeken: www.limburgfestival.nl