Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Muziekkomedie, clownerie en show op het terras van het Glaspaleis

Van vrijdag 4 augustus tot en met zondag 13 augustus 2006 vindt de 23e editie van het Limburg Festival plaats. Ook dit jaar zijn er voorstellingen te zien in het Glaspaleis. Vrijdag 4 augustus om 16.00 uur is de muziekkomedie van The Incredible Jashgawronsky Brothers te zien. Maandag 7 augustus om 15.00 uur tonen de clowns van Krasky Vostoka hun fratsen en donderdag 10 augustus om 14.00 uur zijn de kunsten van de (bijna) naakte mannen van Skate Naked te zien. Alledrie de shows zijn te zien op het op het terras van het Glaspaleis.

The Incredible Jashgawronsky Brothers (It)
In den beginne is er geen echt hard bewijs dat de heren broers zijn, maar de samensmelting van hun humor en muzikaliteit geeft een ander inzicht. Ze genoten hun muzikale opleiding in Armenië en zijn muzikaal gevormd door Alga Pescaturian, bekend Armeens componist met een sterke voorliefde voor rare muziekinstrumenten... en voor wodka. Het heeft de Jashgawronsky Brothers geen windeieren gelegd, want de heren werden met hun show onder andere winnaar van het hoogaangeschreven International Comedy Art Festival of Moers 2002. Incredible...

Krasky Vostoka (Kyg)
"East meets West" in een klein uurtje klassieke Russische clownerie. Puur hogeschool entertainment. Ze voegen in hun programma elementen van het klassieke pantomime, veelzijdige acrobatiek en originele clownerie samen. Maar deze in eigen land wereldberoemde duivelskunstenaars in een bepaald hoekje plaatsen, zou hen onrecht doen. Uiteindelijk krijgt u een non-verbale maar bovenal komische voorstelling te zien. Ze waren midden jaren '90 reeds met heel veel succes te gast in Limburg. Krasky Vostoka... Colours of the East !!!

Skate Naked (UK)
Twee uit de kluiten gewassen Britse brave borsten die pronken met hun welgevormde bibs. Winnaar van de Daidogei World Cup in Japan. In hun minuscule tanga halen ze met veel humor en flegma de gekste capriolen uit en showen daarbij hun niet ongevaarlijke acrobatische trucs. Ongegeneerd en zonder angst dagen ze daarbij de zwaartekracht uit. Skate Naked; welhaast naakt, waarbij het toch heel wat om het lijf heeft...

In Heerlen zijn verder nog de voorstellingen Abigail Collins en Bil Ferguson te zien. Abigail Collins is 7 augustus om 12.30 uur te zien bij het ABP-gebouw op het Hesselleplein en Bill Ferguson is te zien op 10 augustus om 12.30 uur bij de Open Universiteit (Valkenburgerweg).

www.Limburgfestival.nl
www.jashgawronsky.com
www.krasky-vostoka.com/rus
www.skatenaked.co.uk

In het Glaspaleis zijn gehuisvest: Muziekschool Heerlen, Openbare Bibliotheek Heerlen, Stadsgalerij Heerlen, Architectuurcentrum Vitruvianum, filmhuis De Spiegel en de horecagelegenheden.

Glaspaleis, venster op cultuur Bongerd 18 Heerlen 045 - 5772200 www.glaspaleis.nl

////////////
Informatie voor de pers:
Janneke Schmeitz/ Reggie Berkers
J.Schmeitz8@heerlen.nl/ R.Berkers@heerlen.nl
045-5772203/ 045-5772271